MobileNintendoNovinkyPCPS4

Do Skullgirls season passu přibyla Umbrella a známe i další postavu

V dubnu letošního roku jsme se zmiňovali o tom, že Skullgirls „vstalo z mrtvých“. Pokud nevíte, která bije, jde o ručně kreslenou bojovku, která se v roce 2012 zafinancovala díky fanouškům a která se od té doby stala uznávanou součásti scény bojových her. Bohužel, od začátku ji provázel problém za problémem – doporučuji přečíst článek. Jak to ale vypadá, trnité období je snad konečně za námi. Do Skullgirls přibyla Umbrella a odtajnila se nám i další postava.

První postavou, která se konečně z alphy přesouvá do early accessu a tedy i do season passu, je Umbrella. Tu znáte jako mladší sestru Parasoul, která je jednou z původních hratelných postav Skullgirls. Umbrella se v minulosti ve hře objevila jako příběhové NPC, užít si jí mohli hlavně hráči mobilní verze. Hráčům byla jakožto hratelná bojovnice slibována už od IndieGogo kampaně, nakonec jsme si však na její oznámení museli počkat až do letošního května.

Sežrat, sežvýkat, vyplivnout

Black Dahlia

Spolu s mladičkou Umbrellou přichází do hry i Hungern, její šílený živoucí a pěkně zubatý deštník. Nejen, že Umbrelle pomáhá s většinou útoků, zároveň do hry přináší i novou mechaniku. Hungern je totiž pěkně hladová mrcha a při boji budete muset hlídat ukazatel jeho nažranosti. Když má hlad, jeho útoky jsou rychlejší, pokud je ale vyloženě vyhladovělý, je pomalý a moc damage neudělá. Pokud ho přecpete, dá sice pořádnou ránu, ale zase mu všechno trvá. Takže zvládnutí téhle mechaniky se jeví jako pravá cesta k ovládnutí celé postavy. Potěší i možnost mrsknout s protivníkem o kraj obrazovky a zvýšená mobilita, kterou Umbrelle poskytují Hungernovy bubliny. Postava je už teď plně hratelná, přestože chybí některé animace a pořád se ladí její statistiky. Kompletní Umbrellu dostaneme příští rok na jaře.

Pokud vlastníte season pass, můžete si ji už teď vyzkoušet spolu s Annie, která přibyla letos v dubnu. Připomínám, že jako hrdý majitel season passu se navíc dostanete k unikátním barevným paletám postav, stejně jako k artbooku a soundtracku. Do season passu navíc v příštím roce přibudou ještě další dvě postavy! První z nich už byla oznámena na konci traileru na Umbrellu – bude to Black Dahlia. I ji můžete znát ze storymodu, původně jako členku Anti-Skullgirl Labs, následně vražedkyni v Medici Mafia. Přestože z příběhu se toho o ní moc zjistit nedá, granátomet napovídá, že herním stylem půjde o zonera.

Kristián Klein

Rád čtu českou tvorbu, ať už jde o fantastiku, nebo o komiksy. Hrabu se v médiích, fandomech a kyberkultuře. Když videohry, tak indie blbůstky, když deskovky, tak s nápadem, nejlíp s figurkama. Audioknížky a podcasty jsou fajn relax pro oči.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button