Novinky

LotRO: Fate of Gundabad aneb dobrá MMORPG neumírají

Píše se rok 2021 a daleko za námi je doba, kdy se každý herní vydavatel pokoušel mít své vlastní MMORPG. Dnešní online hry se snaží spíše hráči přinést rychlý, adrenalinový a návykový zážitek, než aby se jej pokoušel zaháčkovat s tím, že jednou, za pár set hodin, možná uvidí veškerý obsah. Herní trh se od nultých let změnil téměř k nepoznání a málokdo má chuť/luxus věnovat stovky hodin pouze jedné hře. O vstup na trh s MMóčky se pokouší málokdo a tak se nám nabídka ustálila na několika desítkách titulů. Většinou jde o dřívější giganty, projekty, které žánr posunuly dál, nebo srdcovky. A srdcovkou je právě i Lord of the Rings Online. Čtrnáct let po vydání přichází osmé rozšíření Fate of Gundabad.

Fate of Gundabad přinese do hry mnohé. Příběh datadisku (používá se to slovo ještě?) nás zanese na sever a měl by být vyústěním příběhu o Durinovu lidu. Trpaslíci by se tedy měli pokusit vyhnat skřety z hory a dobýt svůj dávný domov zpět pro sebe. Do toho hrozí rozpad trpasličího společenství a motá se tu i drak Hrímil. S tím samozřejmě přichází nejen nové lokace, ale i instance a raidy. Horní hranice levelů je nyní 140. Poprvé od roku 2014, kdy se objevila rasa/classa kožoměnců Beornings, přichází nová classa – Brawler. Jde o meelee classu inspirovanou Helmem Kladivem. Přestože některé části datadisku se do hry přidaly už před časem, jiné přichází až teď s updaty a oficiálním vydáním. Vše podstatné se dozvíte zde. Expanze samozřejmě přichází s množstvím nového výzbroje a výstroje, s legendárními zbraněmi atd., LotRO se ale přeci jen hraje spíš kvůli příběhu.

Za málo peněz hodně obsahu – dejte stařičké Středozemi šanci

Datadisk je možné už tradičně zakoupit v několika verzích. Běžným hráčům toužícím po novém hratelném obsahu bohatě postačí standardní edice, pro nadšené fanoušky, milovníky vizuálních sarapatiček a boostů, nebo jednoduše ty, kdo chtějí vývojáře podpořit jsou tu i dražší balíčky.

Pokud byste měli chuť využít Fate of Gundabad jako váš odrazový můstek a chcete dát stařičkému, ale stále živému MMORPG šanci, rád bych vás upozornil na to, že do 30. listopadu máte možnost použít ve hře kód LOTROQUESTS2021, který vám zdarma odemkne podstatné množství obsahu. Hra je sice v základu zdarma, pro intenzivnější hraní a odemčení dalšího obsahu do ní ale nějaký ten čtvrťák hodit musíte. Kromě datadisků je možné dokupovat i „questové balíčky“ a velkou část z nich dostanete právě díky tomuto kódu.

Lord of the Rings Online sice nehrají miliony hráčů jako kdysi (a v dnešní době se tímto číslem může pyšnit doslova pár MMóček), pořád má však oddanou komunitu desítek tisíc hráčů, kteří rádi uvítají a zaškolí případné nováčky. Takže pokud byste se chtěli projít Středozemí a jste ochotni zkousnout trochu toho retra, neváhejte se připojit! A nebo sledujte naše MMO novinky a zkuste jiné zachovalé MMóčko.

Kristián Klein

Rád čtu českou tvorbu, ať už jde o fantastiku, nebo o komiksy. Hrabu se v médiích, fandomech a kyberkultuře. Když videohry, tak indie blbůstky, když deskovky, tak s nápadem, nejlíp s figurkama. Audioknížky a podcasty jsou fajn relax pro oči.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button