HryNovinkyPC

Broken Ranks – RPG, RPG jsou všude!

Všimli jste si, jak se s RPG na styl Diabla v poslední době roztrhl pytel? Jakoby král padl na koleno a tak se ho všichni jeho oponenti snaží sesadit všemi možnými prostředky. Vývojáři ze všech koutů světa nám do ksichtu hází titul za titulem a doufají, že ten jejich se zrovna stane tím nezábavnějším, co jsme kdy hráli. Osobně mě tenhle styl her nechává dost chladným, což je možná dobře, protože hry jako je Broken Ranks dokážu hodnotit s nadhledem. Pojďme se podívat, čím se nás vývojáři z Whitemoon Games snaží zaujmout.

Prvně musím přiznat, že Broken Ranks se od klasických Diablovek v pár důležitých bodech liší. Mé přirovnání je tedy lehce zavádějící. Souboj zde není v reálném čase a na hlavní obrazovce, ale po setkání s nepřítelem vás hra přesune do combat screenu, kde probíhá boj na tahy. Každý tah má časově omezený úsek, ve kterém se rozhodnete pro akci. Klasicky máte na výběr z několika tříd, kdy má každá svou unikátní sadu schopností. Vedle klasických rytířů a lukostřelců nám titul nabídne i druidy, šamany nebo voodoo. Ukázka souboje v traileru odhalila celkem pěkné animace, variabilní nepřátelé i detailní zpracování hrdinů na naší straně. Tohle na mě platí, když je u souboje na co se koukat a postavičky jen tak stupidně nemlátí do vzduchu za doprovodu heknutí a leknutí nepřítele.

Sliby, nebo chyby?

Příběh nám vývojáři odhalují jen okrajově. Náš hrdina opouští svou vlast kvůli invazi nepřátelských hord. Čeká nás boj za svobodu, sjednocení rozptýleného národa, hledání vlastního místa v novém světě, jízda spektrem emocí vyvolaných vyzrálým vyprávěním. Tohle alespoň tvrdí vývojáři a upřímně, podobných slibů už jsem slyšel dost i u jiných titulů. Nebráním se však příjemnému překvapení. Pokud vývojáři dostojí svým slibům, máme před sebou zajímavý a poměrně originální titul. Bojím se však přesného opaku, plno slibů a pár měsíců po vydání si na hru ani nevzpomeneme. Přesvědčit se můžeme už v lednu 2022.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button