Novinky

Není to kočka, je to rys

Nějaký čas už uběhl, co CD Projekt Red oficiálně oznámil práci na nejnovějším dílu ze série Witcher a internet už se plní spekulacemi fanoušků, jak bude Witcher vypadat. Nejvíce spekulací se točí okolo Ciri, která se poprvé ukázala právě ve třetím díle. Nicméně každému fanouškovi je postava Ciri známá a blízká.

CD Projekt Red k této spekulaci docela slušně nahrál sám. Už před lety se nechali slyšet, že chtěli vyprávět více příběhů zaměřených právě na Lvíče z Cintry. Mnoho fanoušků tak věří a doufá, že si v pokračování Witchera zahrajeme za Ciri více, nebo že by mohla být hlavní postavou celého příběhu.

Foto: CD Projekt Red | Ciri a Geralt

V rozhovoru pro VG247 v roce 2020 hlavní spisovatel CDPR Jakub Szamałek řekl: „Lituji, že jsme nemohli Ciriinu minulost prozkoumat trochu víc. Je to tak úžasně bohatá a komplexní postava. Ze zřejmých důvodů – no, na dvě třetiny hry je skoro pryč – nedostala na obrazovce tolik času, kolik bychom si my, autoři přáli. Ale hej, možná je to něco, k čemu se v budoucnu vrátíme.“ To vůbec nezní špatně.

Další věcí, ke které se fanoušci upnuli byl medailon, který byl na jediném zveřejněném obrázku. Mnoho lidí si myslí, že se jedná o medailon Školy kočky. Medailon je z velké části pokryt sněhem a spousta detailů není viditelná, přesto se najdou lidé, kteří naopak tvrdí, že se nejspíš nejedná o Školu kočky.

Pak přišlo úterý 22. 3. 2022 a CDPR všechny teorie okolo medailonu pohřbil. Medailon je ze Školy rysa. Potvrdil to na svém Twitteru i Marcin Momot, ředitel globální komunity. Že se nejedná o Školu vlka bylo jasné na první pohled, ale jisté kočičí rysy nahrávaly právě teoriím o Škole kočky. Tento medailon ale patří zaklínačům z velmi specifické kočičí frakce.

Škola rysa se v univerzu zaklínače moc nevyskytuje. Z velké části se totiž jedná o fandom školu. Že se jedná právě o Školu rysa potvrzuje nejen medailon, ale i fakt, že se další Witcher nebude točit okolo Geralta, jehož příběh byl definitivně uzavřen ve třetím dílu. Spekulace ohledně Ciri, jakožto hlavní postavy zase neguje fakt, že nemá se Školou rysa nic společného. Vypadá to, že slogan „A New Saga Begins“ naznačuje opravdu velké změny v herní sérii Witcher a právě medailon by mohl být velkým vodítkem. Podíváme se do období, kdy Škola rysa vznikla? Zahrajeme si za Lamberta jakožto zakladatele, nebo snad za Dragonfly? Otázek je mnoho a odpovědí málo, ale není vyloučeno, že se podíváme i do nového světa, kde byla Škola rysa úplně první zaklínačskou školou kontinentu! Co si o této teorii myslíte vy?

Ať tak, či tak, stále není jasné jakým směrem se bude Witcher 4 ubírat. Neznáme ani přibližné datum vydaní, ani oficiální název. Co ovšem víme s jistotou, alespoň u nás v redakci je, že se na pokračování velice těšíme. Určitě si ale ještě počkáme, využití Unreal Engine 5 by mohlo znamenat opravdu obrovský a nádherný svět. CDPR stále ještě pracují na Cyberpunk 2077, takže je před nimi ještě dlouhá cesta. Čekání na další informace si můžete zpříjemnit třeba seznámením se všemi zaklínač z universa Zaklínače v jednom z našich článků. Třeba mezi nimi bude hlavní protagonista chystané hry.

Zdroj
Foto: CD Projekt Red

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
karel
Host
karel
2 let před

Tak snad to nedopadne jak CBP2077

Kamil
Host
Kamil
2 let před

Jedním slovem WAU, jak tohle můžete pustit ven? To jste nějaká atrapa na herní web? Škola Rysa se v zaklínači MOC nevyskytuje? Není tam vůbec. Je to čistě fandom. ZAHRAJEME SI ZA LAMBERTA JAKO ZAKLADATELE? Panebože… krásně jste přeložili fan wiki ale tohle je hrozný… tohle je trapný…. Potvrdil se Rys. To je všechno. Největší odpůrce řemesla zaklínačů Lambert si najednou založí školu.. Dragonfly? Zaklínačka ze staré deskové hry? ŽENA? Což je vlastně proti celému witcher loru? Nejtrapnější zaklínačský článek co jsem kdy viděl. Doporučuju se inspirovat třeba u indiana, kterej aspoň nenapíše takovou kravinu… to vám to nekontroluje nějaký šéfredaktor tyhle nesmysly? Nebo to si to neumíte říct? Doslova se styďte. Není vám trapně udávat špatné informace? Jak jste se dostali na seznam? Protože významností nebo talentem to nebude… no mám z tohohle tlak 200… se divím že rovnou nenacitujete školu Krysy a Sovy a rovnou sem tyvole nenapíšete výsledky toho zaklínačského turnaje mezi školami.. a nebo rovnou nestřihnete scénář hry… amatérismus nic jiného. Jako pardon ale tohle není přece normální. Doufám že se redaktor aspoň poučí nebo cokoliv nebo nevim…. tohle… je prostě smutný.

Jan "White Rabbid" Kőrmendy
Člen
Reply to  Kamil

V článku hned po vámi zmíněné sekci uvádíme konkrétně “Co si o této teorii myslíte vy?” Je to teorie a psát teorie a teoretické informace do článku, který vychází z dostupných údajů je úplně normální. Nejsme jediní, kdo o tomto spekuluje a nemyslím si, že je na tom něco špatného 🙂 samozřejmě mě mrzí, že jsme vás zklamali, ale každý článek nemůže vyhovovat všem, třeba si u nás najdete něco jiného co vás naopak potěší 🙂

Kamil
Host
Kamil
2 let před

Krásná otázka co si o tom myslíte vy? Já si myslím že to je napsané úplně k prdu. Pokud budu rozbourávat jenom ten jeden odstavec a nikoliv celý článek tak se na to podívejme. MOC nevyskytuje, Z VELKÉ ČÁSTI o fandom školu, ŽE SE JEDNÁ O ŠKOLU RYSA POTVRZUJE že se další hra nebude točit okolo Geralta. Proč se nebude toči okolo Geralta atd? Když jako zaklínač školy VLKA najednou má podle vás být ZAKLADATEL LAMBERT ŠKOLY VLKA? Upřímně jste napsali věci co se vyskytují ve fandomu nic jiného. To není absolutně o ničem jiném. OTÁZEK JE MNOHO ODPOVĚDÍ MÁLO? Doslova jediné co se ví je, že to je rys. Jak to vůbec Momot potvrdil? Gifem. Nehledě na to, že pokud se píše novinka tak základní pravidla veškeré žurnalistiky je, že se nemá teoretizovat ale psát fakt ve sloupku v novinách taky nevidíte otázku: ” A co vy diváci myslíte si, že Jaro letos přišlo zbytečně brzo?” Ale no tak. Nejste jediní kdo o tom spekuluje? Všechny významné herní servery od hrej, games, indian o tom buďto napsali extra článek a ani jeden z nich necitoval stupidní fandom. Tohle jste si dovolili jenom vy. Doslova díky bohu, že jsem o vás do tohohle článku nikdy neslyšel. Nepotřebuji číst ani jiné vaše články, protože z vaší odpovědi “Nejsme jediní kdo si spekuluje” je mi jasné, jak to tady asi vypadá. A upřímně pane Kormendy pokud tohle ještě ke všemu schvalujete, tak byste měl jít spíš psát pro Parlamentnilisty, Metro nebo tyhle ty podobný hovna, kde si můžete mlít nesmysly do haleluja. Ne se cpát do herního světa tím že si budete vymýšlet. Děkuji.

Back to top button