NovinkyPC

Leaknul ovladač nového anticheatu pro Call of Duty

Píše se 13. října 2021 a Activision oznamuje nový anticheat pro Call of Duty Warzone a Vanguard. Funguje jako ovladač na úrovni kernelu a má tedy přístup ke všemu na uživatelově počítači. Kontroluje spuštěné aplikace a další software, anebo má přístup k ostatním nainstalovaným ovladačům. O den později, 14. října, se ukázalo, že anticheat zvaný RICOCHET leaknul.

Call of Duty mělo vždy problém s cheatery. V poslední době se s nimi ale roztrhl pytel. Problém adresovali i v Activisionu a vytvořili tak nový anticheat. Den před oznámením se pyšnili na Twitteru a dali cheaterům jakési varování.

Nový anticheat funguje podobně jako ten ve Valorantu. Operuje tedy jako ovladač počítače, má práva kontrolovat veškeré jeho fungování. Podle vývojářů se aktivuje pouze při spuštěném Call of Duty, takže by neměl monitorovat to, co jinak uživatel na počítači dělá.

Únik anticheatu ještě před vydáním znamená, že mají hackeři náskok a větší šanci najít v něm díru. A to jednak takovou, která umožní tvořit nové cheaty, a jednak takovou, která by případně dokázala ohrozit uživatele, kteří mají tento anticheat nainstalovaný.

Existuje ovšem patřičná šance, že tito vývojáři nenajdou vůbec nic. Žádnou mezeru, kterou by mohli využít. Ale to nikdy s jistotou nebudeme moct vědět. Anticheat bude každopádně muset mít každý, kdo si bude chtít Warzone (či později i Vanguard) zahrát.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button