Meet The TeamNovinkyTéma dne

Nejoblíbenější záporák | Meet the Team #7

Tomáš “Lebrak” Zita | Hidan, Joker

Já mám prostě slabost pro magory. Čím větší psychopat, tím lepší. A pokud je ještě k tomu geniální, co víc si přát? Nemohl jsem se rozhodnout mezi Hidanem a Jokerem. Hidan z anime Naruto je prostě záporák jak má být. Silný, nebezpečný a vyšinutý. Kdo ho podcenil, tak moc dlouho nežil. Jen mě mrzí, že nedostal trošku více prostoru. Ale i tak mu patří čestné místo. A druhého záporáka nemusím snad představovat. Mr. J, agent chaosu, princ zločinu… Ten je ještě vyšinutější než Hidan. Líbil se mi snad ve všech zpracováních (ano, i Jared Leto ušel), ať už filmových nebo herních. Kolikrát se přistihnu, že fandím víc jemu než Batmanovi. Tenhle záporák už patří do síně slávy a to zcela právem

Patrik “Superlachtan” Klicman | Saruman

Tak hrozně dlouho jsem nad tím přemýšlel, až mi z toho dlouhého seznamu vyšel sám Saruman Bílý. Hlava řádu Istari, předseda Valar a muž, jenž později předsedal i samotné Bílé radě. Také to nebyl žádný elf, nebo člověk, ale samotný Maia, mocná bytost, jež svou moudrostí dokázala manipulovat a ovládat úplně všechno. O to více mě vlastně zasáhla jeho zrada, která možná ani nebyla zradou. Prostě si vybral, že ochrání Středozem tím nejhorším způsobem a nebo jej prostě Sauron dobře uchlácholil. Vrcholem jeho „záporáctví“ pro mě bylo, když se rozhodl zaútočit a zničit to nejnevinnější místo Středozemě – Kraj. Naštěstí byl po bitvě u Povodí poražen a zrazen Červivcem. Jeho duše bude navěky bloudit a to mu prostě patří.

Matěj “Maťáááj” Malchar | Flowey

Jak může být malá kytička s tak neškodným jménem záporák? Úplně jednoduše, chybí jí duše. Duše je nedílnou součástí každého z nás a bez ní se stáváme někým, kým sami nechceme být. Flowey je toho až ukázkovým příkladem. Nesnáší každého v Podzemí, všem se snaží nepřímo znepříjemnit život. Po tom, co objeví svou moc manipulovat a resetovat svět, mu v tom nic a nikdo nebrání. I přes tohle všechno o jeho existenci jako jediní ví král podzemí Asgore a královská vědkyně Alphys, která je zároveň jeho stvořitelkou. Ta ovšem nezmůže nic a zkázu, kterou Flowey napáchal, může maximálně tak sledovat. Naštěstí přijde Hráč, jednou ze tří možných cest jeho řádění ukončí a obyvatelé Podzemí si můžou oddychnout. A proč jsem si ho vybral? Kvůli jeho až maniakální povaze a posedlosti ovládat vše, co se hýbe.

Kristián Klein | Darth Jar Jar

Většinou nejsem milovníkem záporáků. V poslední době se vynořila spousta záporáků, kteří jsou vlastně spíš antihrdinové a snaží se být pro diváka/čtenáře co nejsympatičtější a nejpochopitelnější. Člověk aby pořád někoho jen litoval a omlouval ho za jeho dětství. A na druhou část záporáků často tvoří jednoduše magoři, kteří jsou sice zábavní, ale většinou jim o nic nejde. Prostě jen působí chaos. To záporáci s jasným cílem a motivací operující nepozorovaně (kteří nemají potřebu neustále oplakávat, že si o ně nikde v družině ani neopřel kolo), to je moje. Darth Jar Jar je nejspíš jenom fanouškovská teorie, ale tak geniální, že ji nemůžu nemilovat. Nejzákeřnější postavou a pravděpodobně i jednou z nejsilnějších entit Star Wars univerza podle ní není ani Palpatine, natož Vader, ale Sith v utajení – Jar Jar Binks. Pokud by tohle někdy Lucas potvrdil, pravděpodobně bych byl ochoten Abramsovi odpustit poslední trilogii. Když se totiž na prequelovou trilogii koukáte s tímhle vědomím, je najednou mnohem zábavnější a celé snažení Jediů se mění v jednu velkou frašku. Vždyť ani oni nebyli schopni mistrovsky maskovaného manipulujícího Sitha ve svých řadách odhalit…

Darth Jar Jar

Mike Guitarize | Sam

Jo… Mluvím o tom Samovi. Sam s příjmením neznámým. Poslední věta se nám vypálila do mozku a známe ji všichni. Mladí i staří. „Přátelství je sračka“. Ani nedokážu říct, jak mě jeho postava dlouho fascinovala a jak neskutečně jsem byl naštvaný, když jsem přišel na to, že on zabil Paulieho. Tu závěrečnou kulku do hlavy si skutečně zasloužil. O to hůř, když si vzpomeneme na to, kolikrát jsme ho děravého jak cedník vezli k doktorovi a doslova mu jeho marný a ubohý živůtek zachránili.

Inie | Sephiroth

Dobrá, chápu. Ale já vážně nic lepšího v rukávu nemám. Adekvátní je říct: jsi tak strašně sexy, až tě nesnáším. Tenhle bělovlasý krasavec je prostě parchant. A je celkem fuk, že ho na většině fanartů najdete polonahého s pekáčem buchet. Chvilku se pokocháte, swipnete pár odkazů na cosplayery na OnlyFans a pak se nasraně vrátíte k tomu, že vám většinu hry pil krev. Takže ano, tenhle záporák je přesně ten typ záporáka, kterého nutně potřebujete vidět v každé druhé cut scéně, jinak se vám začne stýskat. Na konci hry vám ale všechny buňky v těle křičí – TY k!*#$*’!!

Bunny | Darkling

Já se tedy musím přiznat, že Aleksander patří mezi mé top záporáky od chvíle, kdy jsem si přečetla první díl knižní série Griša. Tajemná postava s pokroucenou minulostí, o které nikdo nic neví? I’m in. Později samozřejmě čtenář zjistí, že ten roztomilý chlapík obětoval celé město jen proto… No, prostě chtěl větší moc. Vlastně nejen větší, ale ideálně všechnu na světě. Dobrý záporák je u mě holt ten, který jde i přes mrtvoly. Doslova. Jako bonus o sobě ví, že je dost hajzlík a na nic se nevymlouvá, ba naopak se svými odpornými činy ještě rád chlubí. Navíc v seriálové adaptaci Shadow & Bone jeho postavu zahrál Ben Barnes, co víc jako chcete?

Statik | Vaas

Již při prvním setkání s Vaasem hned na začátku hry jsem si říkal, že tenhle člověk je vlastně sympaťák. Každou cutscénu s ním jsem si užíval, bavili mě jeho monology a musím uznat, že mě prakticky úspěšně indoktrinoval. Hned bych se k němu přidal a postával zády k otevřeným dveřím, kde by si jen přál. Postupně jsem nabýval dojmu, že Vaas byl vlastně normální týpek, ze kterého až okolnosti a stupidní sestra udělali to co byl po dobu hry.. a je to dobře! Díky tomu jsme dostali naprosto nevypočitatelného a přesto geniálního záporáka. Nechápu, proč Ubi stále neudělal hru, kde by Vaas byl hlavní hrdina. Viděli by jsme jeho zrod, jeho důvody a potvrdili by se mé domněnky, že za vším původně stál dobrý úmysl a až okolnosti přiměli Vaase zmagořet. Na závěr, mílí čtenáři, víš jaká je definice.. šílenství?

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button