NovinkySeriály

Bude The Wheel of Time konkurovat Pánovi prstenů?

Dobře, titulek je trošku nadsazený, nic není rovnocennou konkurencí světu Pána prstenů. Nicméně Amazon, který momentálně vytváří seriál ze světa Pána prstenů, má na starosti ještě jednu známou fantasy klasiku a to Kolo času (The Wheel of Time) od známého autora Roberta Jordana. Tedy nejen, Jordan zemřel v roce 2007, takže jeho knižní sérii (poslední 3 díly) dopsal Brandon Sanderson. Amazon bude seriály konkurovat hlavně sám sobě. Druhá série Zaklínače přeci jen není epická fantasy a je otázka, jestli bude v roce 2022 na prequel ke Hře o Trůny ještě někdo zvědavý.

Seriálový příběh by měl být velice podobný své předloze, což ostatně ukazuje i trailer. Ten sleduje Moirain, členku sesterstva, kterému se říká Aes Sedai. Ta společně s dalšími pěti společníky putuje po světě. Věří totiž, že jeden z nich je reinkarnací „mesiáše“. Tedy někoho, kdo může svět buďto zachránit, nebo jej uvede do záhuby.  

Pokud vám tato sága nic neříká, tak si můžete představit mix evropské a asijské filozofie a kultury a zvláštní pojetí času inspirované buddhismem. Kolo času je prostě epická fantasy šílenost, která je inspirovaná světem J. R. R. Tolkiena a pokud jste nečetli knihy, tak vám je před seriálem rozhodně doporučím, jsou totiž skvělé. Jen se tedy obrňte trpělivostí, je jich celkem 14. A pro ty z vás, kteří se zrovna nechtějí zarovnat pod bichle, se tu snad brzy objeví souhrnný článek…

Seriálu bychom se měli na Amazon Prime dočkat 17. listopadu a příští rok v září by měl vyjít seriál ze Středozemě. Tak snad Amazon nezahnal sám sebe do kouta a zvládne se na plno věnovat oběma sériím zároveň. Středozem už má objednanou druhou sezónu a pokud Amazon nechce odejít s hanbou, bude muset přiobjednat i Kolo času. Na čtrnáct knih jedna série stačit nebude. Nám jako fanouškům fantasy nezbývá než doufat, že se vydaří alespoň jeden z projektů. Na to, aby se na výbornou dařily všechny adaptace a „rozšiřující příběhy“, přeci jen v poslední době nejsme úplně zvyklí.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button