FilmyNovinky

Duna se ukazuje i v krátkém videu o příběhu a postavách

Duna Franka Herberta. Snad ani nemusím k tomuto dnes už legendárnímu sci-fi dílu dodávat víc. Příběh z budoucnosti, kde lidstvo už dobývá vesmír a nejcennějším materiálem ve vesmíru je melanž neboli koření, o které se vedou neustále spiklenecké boje. Příběh se odehrává na pouštní planetě Arrakis, jinak známé jako Duna. 

Jednou z důležitých postav příběhu je Leto Atreides, správce této planety, na kterého je ušitá bouda od samotného císaře. Leto se tak i se svou rodinou ocitá u Fremenů, původních obyvatel planety. Potřebuje od nich pomoc. Ale poskytnou mu ji po tom, co jeho rod vykořisťoval celou planetu? Co vám budu asi povídat, knižní předloha je literární dokonalostí. Vzhledem k ohlasům, které jsou zatím slyšet ze zahraničních předpremiér, připravovaný film se k ní minimálně přibližuje. 

A hype je třeba kout, dokud je žhavý, protože česká premiéra 21. listopadu se rychle blíží. V přiloženém videu můžete vidět jak se herci vžili do rolí i jak věrní jsou svým předlohám. Především Glossu Rabban v podání Davea Bautisti vypadá naprosto fantasticky. Uvidíme také šermíře Duncana Idaho (Jasona Momou), Vladimíra Harkonnena (Stellana Skarsgarda) a samozřejmě hlavní postavu Paula Atreida coby Timothého Chalameta, který vypadá, jakože se pro roli narodil.

Kromě přiloženého videa vám ještě doporučím si přečíst naši recenzi na hru Duna: Impérium, která se knižní sérií také inspiruje a kterou se můžete na film řádně navnadit.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button