NovinkyPCPS5Xbox Series X

Mass Effect 5 ne dřív, než v roce 2023?

V dnešní době máme v herních knihovnách už velkou řadu zaběhlých herních sérií, které nám mohou nabídnout stovky hodin kvalitní zábavy, úžasných příběhů a zvratů a především, pohled na další životy hlavních hrdinů. Mezi tyto nejslavnější herní série můžeme s klidem řadit také Mass Effect. Můžete sice namítat, že Andromeda byl největší provar série (a nikdo se vám nemůže divit), nicméně po posledním vydání celé remasterované trilogie je vidět, že značka Mass Effect pořád tahá. Proto není divu, že studio BioWare plánuje další pokračování. Jenže toho se nedočkáme jen tak z ničeho nic. Bohužel.

Mass Effect 5 zatím není ani ve vývoji

Můžeme se ptát, jestli úspěch či neúspěch vydání remasterované trilogie posunula studio k rozhodnutí, zda značka Mass Effect má pořád nějakou váhu a stálo by jim za to, pustit se do vývoje plnohodnotného pátého dílu. BioWare ale zveřejnil seznam volných pracovních míst. Firma například hledá zkušeného vývojáře, který má zkušenosti s Unreal Enginem 4. A to, že studio zvažuje novou hru vyvíjet v Unreal Enginu, není žádná náhoda. Pamatujme, že první tři hry vyšly také na tehdejší verzi UE. Pouze Andromeda dostala Frostbite, který pohání všechny hry pod hlavičkou EA. Děkujeme za nic, Electronic Arts.

Plně next-gen titul

Jelikož se nám teprve rozhoduje o enginu, který se na hru použije, je jasné, že nový Mass Effect bude čistě next-gen herní titul. Z toho můžeme mít jedině radost. Nic nebude BioWare zdržovat ani limitovat, aby hru vyladil i pro staré konzole. Série tweetů ze strany studia také potvrzuje, že momentálně zvažují všechny dostupné možnosti jak hru podpořit a kvalitně ji vyvíjet jako true next-gen hru. Na druhou stranu víme, že hra se do plného vývoje nedostane dřív než v roce 2023. To znamená, že hru bychom mohli, za střízlivých předpokladů, očekávat okolo roku 2025. Chápu, že se to zdá jako obrovsky dlouhá doba, nicméně pamatujete, jak dlouho jste čekali na Cyberpunk?

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button