NovinkyPCTip na víkend

Vyrazte s Helltakerem do pekla pro harém ďáblic! | Tip na víkend #34

Pokud máte zrovna náladu na nějakou malou hru, kterou je možné dohrát za pár hodin, videoherní svět pro vás má takových titulů přehršle. Jen málokterý z nich ale dokáže zároveň řádně potrápit vaše mozkové závity, nasadit vám do hlavy skvělou hudbu, a ještě vás při tom pobláznit do tuctu ďáblic. Tohle dokáže jedině Helltaker.

Přestože tomu moc nevěřím, je tu určitá šance, že vás tato hra minulé jaro minula obloukem. Určitě jste ale na internetu viděli několik černo-bílo-rudých démonek a jednoho nabušeného týpka se slunečními brýlemi. Helltaker je chytlavou kombinací puzzle hry a randícího simulátoru… HEJ! Nezavírejte ten článek! Jde jen o palačinky! A jestli nevěříte, že je tohle hra i pro vás, jednoduše si ji tady na Steamu zadarmo stáhněte a vyzkoušejte. A pak mi sem přijďte poděkovat.

Zběsilá hudba, zapeklité hádanky a ukecané démonky

Animátor a vývojář Łukasz „Vanripper“ Piskorz, který hru sám vytvořil, totiž přišel s velice chytrými a příjemně těžkými puzzly, po jejichž vyřešení se k vám připojí jedna z ďáblic. Nejedná se ale o žádnou prasečinu! (O to se postarali až fanoušci.) Pekelná děvčata se s vámi budou během řešení hádanek pouze vykecávat, polský tvůrce hry však dokázal přijít s tak zábavnými a osobností překypujícími postavami, že si je nelze neoblíbit. Však byla na internetu od loňského května svedena nejedna bitva o „ultimátní waifu“. Ulítlou zápletku a těžké puzzly navíc výborně doplňuje Mittsies a jeho zběsilá hudba.

Pokud všechny hádanky (a bossfight) vyřešíte skutečně sami, můžete na sebe být patřičně hrdí. A jestli pořád nebudete mít dost, Vanripper hru na její výročí updatoval a přidal několik nových levelů. Když by se vám zalíbilo jeho výtvarno, nezapomeňte se probrat jeho deviantArtem a Twitterem, případně ho můžete najít na Youtube, kde čas od času streamuje a kreslí na přání.

Takže vzhůru do toho, za hodinku dvě máte hru zfouknutou! Nebo že byste se zasekli někde na šestém levelu?

Kristián Klein

Rád čtu českou tvorbu, ať už jde o fantastiku, nebo o komiksy. Hrabu se v médiích, fandomech a kyberkultuře. Když videohry, tak indie blbůstky, když deskovky, tak s nápadem, nejlíp s figurkama. Audioknížky a podcasty jsou fajn relax pro oči.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button