NintendoNovinkyPCPS4PS5Téma dneXbox OneXbox Series X

Gamescom 2021 přinesl očekávané tituly i nějaké to překvapení

Tak a máme to tu. Další velká herní konference Gamescom představila novinky ze světa videoher. Kvůli (nebo snad díky) situaci s covidem je letos celá konference kompletně online, a my si ji tak mohli užít v přímém přenosu zcela zdarma. Ale dost žvanění. Pojďme se podívat jaké herní novinky na nás vykoukly a co jsme se o nich dozvěděli. Můžu vám říct, že výběr je opravdu pestrý.

Akční klasika Saints Row

Hned ze začátku to trochu osolíme a začneme akční klasikou Saints Row. Dlouhých šest let čekáme na další díl z této série a už bylo opravdu na čase, aby se nějaká hra objevila. Nové Saints Row by mělo být restartem celé série a plánované datum vypuštění je 25. února 2022. Saints Row Reboot si budeme moci objednat prostřednictvím například Epic Games Store, ale hra vyjde kromě PC i na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X. Také bylo slíbeno, že mapa bude dosud největší v celé sérii. Takže se máme na co těšit. Kromě mapy byly ukázány i nové gangy. Mrkněte se sami.

Nezapomínejme ani na hrdiny z Marvel univerza

Nedávný titul Marvel’s Avengers vyvolal rozporuplné ohlasy, ale dejme mu ještě šanci. Na dnešní konferenci byla představena trochu temnější verze nejmocnějších superhrdinů světa. Marvel Midnight Suns od společnosti Firaxis Games nám přinese superhrdiny jako Blade, Ghostrider nebo Magic. Doctor Strange se bojí, že dávná nekromantka Lilith bude oživena, získá zpět svou moc a ve světě nastolí hrůzovládu a chaos. Ale to by nesměli být naši hrdinové nablízku. Jako ústřední postava hry se představí The Hunter – kompletně nově vytvořený superhrdina, kterého si budete moct upravit dle vlastních požadavků. Hra je taktické RPG ve stylu XCOMu a budete si v ní pomocí dialogů a dárečků vytvořit s ostatním postavami silné pouto. Hra vyjde v březnu roku 2022. Budeme si moci zahrát na PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, Xboxu One, Nintendu Switch, na PC pak prostřednictvím Steamu a Epic Games Store.

Starý dobrý Call of Duty

Kdo by se netěšil na tento titul? V kampani, která se bude odehrávat ke konci druhé světové války, se zaměříme na čtyři různé hratelné postavy. Hra bude o zastavení nástupce Hitlera a tak se vývojáři nemusí držet historických událostí a mohou si i trochu zaimprovizovat. Kampaň je pouze jednou z možností, jak si hru užít. K dispozici bude i spousta herních režimů jako velice oblíbený a léty ozkoušený Zombie mód nebo kooperace pro více hráčů. CoD: Vanguard vyjde v listopadu pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X. Užijte si celou prezentaci. Stojí to za to.

Co by to bylo za konferenci bez Halo?

Tak a je to oficiální. Halo Infinite vyjde 8. prosince pro PC, Xbox One a Xbox Series X/S. Hra dorazí rozdělená na dvě části. Jako první se objeví klasická kampaň, kde se můžeme jen tak vyblbnout, ale ta pravá sranda nastane až v multiplayeru. Bude se jednat o sadu režimů, která bude zcela zdarma a která budou podporována placeným systémem battle pass. Ten bude obsahovat především kosmetické doplňky do hry. Představení hry obsahuje i pohled na nový výroční ovladač. Ale menší zklamání přeci jen máme. Kooperace v kampani dorazí až o něco později a to v druhé vlně spuštění, zhruba tři měsíce po vydání.

Teenage Mutant Ninja Turtles o sobě dávají taky vědět

No jeje. To je nostalgie. Nová beat ’em up hra od stáje Dotemu šokovala zcela novou hratelnou postavou. Kromě nejslavnějších želv světa bude zadky nakopávat i jejich kámoška April O’Neill. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge je hra inspirovaná mlátičkama z 90. let a u mě vzpomínky přímo ožívají. Vyberte si postavu a třískejte nindži z klanu Foot hlava nehlava. Čeká na nás skvělá kampaň a také možnost hra až ve čtyřech lidech současně. Hru si můžeme zahrát na PlayStationu 4, Xboxu One, PC a Nintendu Switch.

(Ne)očekávané překvapení – Splitgate je na světě

Od spuštění beta verze si tato hra získala velkou oblibu. Vývojáři dokonce uvedli, že jen beta verzi si stáhlo přes 10 milionů uživatelů. Což se možná nezdá jako moc, ale uznejte, že na beta verzi to je slušné číslo. Ale čekání je u konce a „nultá“ sezóna byla představena. Těšit se můžeme na novou mapu a zcela nový režim. Jedná se o klasickou free-to-play střílečku s hi-tech nádechem. Nový režim je ale trochu kontroverzní, musíte hrát pouze se zbraní na blízko a infikovat ostatní hráče. Taková online hra na babu. Klasické prvky hry jako třeba portály samozřejmě zůstávají. No, mrkněte se sami.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga se ukázala v dobrém světle

Jakákoliv hra, která je udělaná z kostiček lega, vypadá skvěle. Někdo si řekne, že to jsou hry pro děti. Ale nemůže být dál od pravdy. A ani u této hry tomu nebude jinak. Celkem se jedná o šesté pokračování ze série Lego Star Wars a hra bude obsahovat prvky ze všech devíti filmů této úžasné ságy. Takže se připravte na boj s Darth Vaderem těsně předtím, než vám usekne pazouru a na planetě Dagobah zase bude nosit toho zeleného skřeta na zádech. Dohromady na nás čeká přes 300 hratelných postav a přeskakovat kapitoly půjde po libosti. Takže není nutné si filmy sjet pěkně popořadě, ale výběr je zcela na vás. Hru si zahrajeme na PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xbox Oneu, Xbox Seriesu X/S, Nintendu Switch a také samozřejmě i na PC. Vydání je naplánováno na jaro příštího roku. Takže se těšte.

Představena speciální edice Xboxu k výročí série HALO

Je to už 20 let, co se na zelené konzoli poprvé objevil Master Chief a vznikla jedna z nejlepších akčních stříleček svojí doby. Je to až neuvěřitelné, jak dlouho už s námi série Halo stárne! A protože se nám také blíží neustále odkládané Halo Infinite, Microsoft to chytil pořádně za pačesy a rozhodl se toto významné jubileum oslavit s pořádnou parádou. A proto nám launchuje speciální limitovaná edice konzole Xbox Series X. Celá je vytvořena v designu Halo a za mě osobně je to nádherný kousek umění.

SYNCED: Off-Planet nás vezme do budoucnosti s bandou kamarádů

Další z představených her nese název SYNCED: Off-Planet. Jedná se o companion střílečku, tedy o co-op záležitost, ve které se podíváme do zdevastované budoucnosti plné vyspělé technologie. Během hry budeme mít za úkol porazit nejrůznější mechaboty, augmentované protivníky a především kooperovat s bandou kamarádů, kteří vám budou vřískat na Discordu, jak špatně hrajete. Hra je plánována na rok 2022 a zatím to vypadá na hodně povedený koncept.

Vraťme se do Jurského parku!

Je to tu, dámové a páni! Jurassic World Evolution 2 se nám představuje ve své plné kráse a síle. To, co bylo úžasného na prvním díle, je zpět, ale k tomu všemu přichází i velké rozšíření, spousta nových možností a grafické vylepšení. Jestli jste zatoužili postavit si vlastní Jurský park, tak ještě chvilinku vydržte. Druhý díl vyjde už 9. listopadu 2021 a je se tedy opravdu na co těšit.

Zažijte studenou válku maličko jinak

V loňském roce jsme měli možnost podívat se na konflikt studené války z pohledu Američanů a šlo především o utajování dokumentů a důkazů, občas v trochu halucinogenním podání. Jestli vás celý tento kus historie zajímá, mám pro vás výbornou zprávu. Outlast Trials je zasazeno do období studené války a Murkoff Corporation opět nabírá lidi pro své zvrácené experimenty. Hra slibuje pořádně temnou atmosféru, stísněné prostory a závratě, až zvracení. YES SIR!

Far Cry 6 přináší příběhový trailer

Já vím, že trailerů, gameplayů a celkově obsahu z nového Far Cry 6 je na internetu tolik, jako by snad sama hra už vyšla, ale vězte, že tomu tak prozatím není. Ubisoft z nějakého důvodu neschovává nic pro samotnou hru a pálí jeden obsah za druhým. Pokud bychom správně poskládali všechny trailery, tak dáme do kupy jak hlavní linku, tak některé vedlejší úkoly. Naštěstí nám to alespoň zachraňuje Gus Fring a jeho výborný výkon v roli diktátora. Far Cry 6 dorazí už 7. října 2021.

Age of Empires IV láká na Rusko

A máme tady další perličku. Očekávané Age of Empires IV, které je skoro za rohem, nám ukazuje své krásy a taky trošičku kampaně. Tentokrát se můžeme podívat, jak to asi vypadalo v Rusku a jak vznikala slavná Moskva. Budeme mít za úkol vystavět metropoli, uchránit ji před útoky, postarat se o všechny občany a prakticky nastolit blahobyt. Nádhera kam se jen podíváš.

Horizon: Forbidden West už v únoru

Věřte tomu, nebo ne ale Alloy konečně zná datu, kdy dorazí na vaše nové konzole. Po prvních únicích i prvním oficiálním gameplay (a tom obrovském shitstormu) se dočkáváme také zajímavých informací. Hra se podívá na PS4 i PS5 už 18. února 2022! To je dřív, než jsme si sami mysleli. Předobjednávky samotné se spustí už 2. září. Chystáte se předobjednat pokračování Horizonu?

To byla úvodní noc letošního Gamescomu 2021. Pokud byste chtěli mrknout na celou konferenci, přikládáme níže odkaz na záznam streamu. Konference měla něco přes 2 hodiny a bylo nám představeno obrovské množství titulů, v tomto článku jsme nabídli pouze ty nejlákavější. Kdybyste třeba sháněli nový gear na všechny nadcházející hry, nezapomínejte, že své herní doupě můžete vybavit na našem e-shopu.

Tomáš "Zitik" Zita

Vášnivej čtenář fantasy , hráč Dračího doupětě a nenapravitelnej gamer. ,,Kolik charakterů žiješ, tolikrát jsi elfem, trpaslíkem, člověkem atd :-D ´´

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button