NovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Piranha Bytes uvádějí Elex II

Zdálo by se, že letošní konference E3 2021 už vytáhla veškeré trumfy a že už se ničeho velkého nedočkáme. A hle! Omyl! Protože se na scéně zjevilo studio Piranha Bytes. Tvůrci, dnes už legendárního RPG Gothic v roce 2017 vydali první díl úplně nové RPG trilogie – Elex. A protože měla původní hra otevřený konec, čekalo se, kdy se dozvíme něco o pokračování. A je to tady, dámy a pánové, Elex II!

Nová hra, nová hrozba, starý Elex

Prvotní nadšení končí hned s úvodním trailerem. Je vidět, že druhý díl hodně čerpá ze svého předchůdce. Graficky nám to ale vypadá na parádní skok vpřed a i předvedený souboj je trošku živější. Na skutečné soudy si však musíme počkat až na ten pravý gameplay. Pokud jste v prvním díle udělali vše, jak jste měli, tak jste na konci hry zahnali tu největší hrozbu, která planetě Magalan hrozila. Nebylo by to ale Piranha Bytes, kdyby pro pokračování nepřišlo s další a ještě extrémnější hrozbou. Jak se zdá, tak konzumace látky Elex působí na všechny a z vesmíru se tak blíží další, tentokrát mnohem nebezpečnější protivník. Jeho hlavní silou bude čerpání temné stránky elexitu. A jak známe hry od piraňí, hlavní úkol bude přesvědčit frakce z první hry, aby nám pomohly v boji proti novému nepříteli.

Elex nabídne obrovský svět i rozvětvený příběh

Jak už za ta léta známe studio Piranha Bytes, víme, že ohledně úžasných herních lokací se na ně můžeme spolehnout. Zároveň jejich RPG překypují vrstveným příběhem a obrovským množstvím vedlejších úkolů. To na nás čeká i v Elex II. Od začátku hry budeme mít opět k dispozici otevřený svět a v jeho průzkumu nám od začátku bude pomáhat jetpack. Nadále na nás čekají hlavní i vedlejší NPC, která se k nám budou chovat v závislosti na našem vlastním chování dobře, či zle a dokonce mohou během souboje zemřít. A pokud vám umře důležitá postava, bude to mít celkový dopad na příběh celé hry.

Piranha Bytes opět tvoří staré dobré hardcore RPG a já osobě se nemůžu dočkat! O datu vydání zatím nevíme vůbec nic, ale mohou se těšit hráči, kteří hrají na PC, nebo na staré generaci konzolí. Nový Elex ale vychází i pro konzole nové generace, což je významný posun vpřed. Hráli jste Gothic, Risen nebo první Elex?

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button