NovinkyVR

Resident Evil 4 na VR. Už víme, jak bude vypadat | Novinka

Hororová série Resident Evil se dočká zpracování pro virtuální realitu. Nejedná se ovšem o novou hru, ale o předělání čtvrtého dílu tak, aby byl hratelný z pohledu první osoby. Společnost Capcom, které hra patří, už něco podobného zkoušela s dílem Resident Evil: Biohazard, ale s tím rozdílem, že nyní je hra předělána do virtuální reality pečlivěji a bude určena přímo na VR.

Resident Evil 4 patří mezi nejpopulárnější

Resident Evil je úspěšná hororová série, která se prodává už od roku 1996. Vychází dodnes a tak je logické, že se hra stále vyvíjí. Virtuální realita je proto dalším logickým krokem. A to z toho důvodu, že ten prožitek, když se vám zombie sápe po krku, bude díky VR daleko intenzivnější. Jak jsem už psal, tak jste si něco podobného mohli vyzkoušet ve hře Resident Evil: Biohazard. Čtvrtý díl patří mezi nejpopulárnější díly série. Hra se vyvíjela dlouhých pět let a je to opravdu znát. Mnoho akčních RPG prvků dotažených k dokonalosti. Ne každému se sice čtvrtý díl líbil, nicméně drtivá většina hráčů ho hodnotila kladně. A Capcom se do nás znovu opře.

Do vývoje hry se zapojil i Facebook

Není žádným tajemstvím, že společnost Facebook podporuje vývoj virtuální reality značky Oculus. Resident Evil 4 bude spuštěn právě pro soupravu Oculus Quest 2. Kromě Facebooku (a Capcomu) na hře pracuje také nezávislé studio Armature. Ve hře bude samozřejmě největším rozdílem od původní hry to, že hra se bude hrát z pohledu první osoby. Další úpravou je, že Leon (vy) bude doslova sbírat náboje, předměty, doopravdy dobíjet zbraně a také zmizí „bar“ na munici a zdraví. Budete ho mít na zápěstí a vždycky se budete muset juknout, jak na tom jste. Výrazným vylepšení prošly také textury. Je to 16 let stará hra, takže to bylo opravdu potřeba. Animace a cut-scény zůstaly původní, jen je vývojáři hodili do Unreal Enginu 4. Vypadá to rozhodně zajímavě, takže pokud jste vlastníkem soupravy pro virtuální realitu Oculus Quest 2, tak by vás tato hra neměla rozhodně minout.

Vydání se dočkáme ještě letos, ale bohužel konkrétní datum nám stále není známo. Ale už víme, kdy bychom měli oficiálně uvítat na obrazovkách druhou sérii seriálu Zaklínač.

Tomáš "Zitik" Zita

Vášnivej čtenář fantasy , hráč Dračího doupětě a nenapravitelnej gamer. ,,Kolik charakterů žiješ, tolikrát jsi elfem, trpaslíkem, člověkem atd :-D ´´

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button