NovinkyPCPS4Xbox One

Tropico slaví 20 let, to chce doutník na oslavu | Novinka

Tropico je tu s námi už dvacet let, což je takový ten průměr životnosti jednoho latinskoamerického diktátora. Už dvacet let se můžeme chopit moci a vžít se do role svrchovaného vládce a jistě i všemi milovaného vůdce, ať se jim to líbí, nebo ne. A nebyla by to správná diktatura, kdyby k výročí nevyšlo propagandistické video. Pojďme tedy slavit.

Celkem zatím vyšlo šest dílů s celkem jednoduchou premisou – staňte se absolutním vůdcem své země. Hned v prvním z nich jsme se stali diktátorem na slunečném ostrově kdesi v Karibiku. Dokonce jsme si mohli vybrat jednoho ze známých diktátorů jako Pinochet, Perón či Castro. Na starost jsme dostali ekonomiku, politiku a veškeré rozhodování, jak už to u diktátorů bývá. Druhý díl se vydal poněkud jinou cestou. Tentokrát na nás nečekala banánová republika druhé poloviny 20. století, ale pirátský ostrov ve století sedmnáctém. Každý takový ostrov potřebuje svého správce a přesně to byla naše role. Díky tomuto tak rozdílnému zasazení se i hra samotná od svého předchůdce dosti lišila. Pořádali jsme pirátské výpravy a populace byla rozdělena jen na dva tábory – zajatci a piráti. Po tomto spíše experimentu se vývojáři v Tropico 3 vrátili k tématu prvního dílu a u toho zůstali až dodnes.

Díky probíhajícím oslavám jsou Tropico hry ve slevě jak na PlayStation, tak i na Xbox. Mimo jiné dostaneme do hry i nějaké ty přídavky zdarma. Mezi 20. 4. a 5. 5. se můžete zúčastnit Pinata Llama hunt. Tak si zapalte doutník, nalijte rum, dejte nohy nahoru a vžijte se do role El Presidente.

Nezapomeňte se mrknout na naše novinky ohledně Discordu. A vyšla nová recenze na deskovou hru It’s a Wonderful World.

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button