AnimeNovinky

Už v dubnu na Netflixu vyjde anime o černošském samuraji jménem Yasuke | Novinka

Netflix na svém twitterovém účtu oznámil, že se dočkáme dalšího animovaného seriálu. Novinka Yasuke bude dostupná už 29. dubna 2021. Společnost také slíbila, že již brzy vyjde i trailer. Autorem je LeSean Thomas, který se podílel už na několika známých animovaných projektech. Například na The Boondocks, Black Dynamite nebo The Legend of Korra. O animaci se bude starat společnost MAPPA, který má na svém kontě například letošní anime roku Jujutsu Kaisen.

Jak anime popsal autor?

Zatím bohužel neznáme zápletku, tak se musíme smířit s vyjádřením autora LeSeana Thomase: „Anime bude příjemným překvapením. Část mě vždycky věděla, že jsem toto anime měl vytvořit s týmy MAPPA, Flying Lotus, LaKeith a dalšími.

Yasuke je fascinující, záhadnou postavou Japonské historie, která v průběhu desetiletí přitahuje stále větší pozornost. Poprvé jsem se o roli Yasukeho v Japonské historii něco naučil už před deseti lety. Dětská kniha, Kuro-suke od Kurusu Yoshio, ve mně vzbudila velkou zvědavost. To, že jsem nakonec zjistil, že nebyl pouze fiktivní postavou, ale skutečnou osobností dějin. Nyní máme spoustu materiálu na zpracování jeho příběhu. Jsem velice nadšený, že si jak dlouholetí fanoušci, tak i nováčci mohou užít náš přepracovaný pohled na tuto historickou postavu.“

Byl Yasuke skutečná historická postava?

Ne, že bych autorovi nevěřil, ale musel jsem projet internet, abych zjistil, jestli se vážně jedná o skutečnou postavu a k mému překvapení tomu tak skutečně je. Yasuke (neznámý rok narození) do Japonska dorazil v roce 1579 s italským misionářem Alessandrem Valignanem.  Do dějin se zapojil velice výrazně, protože jeden z japonských lordů jménem Oda Nobunaga jím byl údajně natolik uchvácen, že jej nechal vycvičit v samuraje. Byl tak pravděpodobně přítomen i u sebevraždy, už v té době císaře, v roce 1582.

O tomto muži vyšlo již několik dokumentů a nyní se podíváme i na anime. Upřímně já se zpracování této postavy nemohu dočkat, protože taková historická anomálie je krásná a vzácná zároveň.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Back to top button