NovinkyPC

Activision Blizzard propouští zaměstnance | Novinka

Nad Santa Monicou se stahují mračna! Activision Blizzard totiž propouští dvě procenta svých zaměstnanců. Přesněji – bude vyhozeno téměř 190 lidí, mezi nimi i 50 lidí, kteří měli na starost esport a pořádání živých utkání. Důvodem je jednak menší restrukturalizace a jednak upouštění od „real-life eventů“. Zaměstnanci, kterým bylo dáno sbohem a kteří pracovali v USA, dostali 90denní odškodné a zdravotní benefity na rok. K tomu 200 dolarovou giftcard na Battle.net.

Hráči čím dál víc využívají možnosti digitálního kontaktu s našimi hrami. Esport, stejně jako tradiční sport a zábavní i vysílací průmysl, se musel přizpůsobit dopadům pandemie na živá setkání. Tiskový mluvčí Activision Blizzard

Živá esportová utkání však podle Tonyho Petittiho, prezidenta sportu a zábavy v Activision Blizzard, nezmizí zcela, ani z Overwatch League, ani z Call of Duty League. Jakmile to prý bude možné, budou se opět pořádat. Firma si prý naopak díky pandemii uvědomila možnosti, které mohou konání těchto lig zefektivnit. Mimo odvětví esportu se propouštění týkalo i King.com, což je tvůrce zejména mobilních her, třeba Candy Crush Sagy.

Před měsícem se konal Blizzconline, kde bylo představeno Diablo 2 Ressurected a s ním i záměr remasterovat množství dalších her. Minulý týden začal Blizzard do jednoho ze svých herních studií nabírat lidi na práci na neoznámenou AAA hru. Pravděpodobně tak v letošním roce zaměstnanců, i přes toto propouštění, v celku hodně přibyde.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Back to top button