NovinkyPCPS4Xbox One

Wasteland 3 Patch 1.3.3 – Permadeath si pro vás přichází | Novinka

Wasteland 3 Patch 1.3.3 s poetickým názvem Death and Taxes, přináší jednu zásadní novinku. Permadeath. Zdá se vám hra příliš lehká i na nejvyšší obtížnost? Se zíváním procházíte těmi nejsložitějšími momenty? Tak přesně na vás je pravděpodobně cílena tato novinka. A možná i na ty, co rádi trpí.

Je smrt pro vás to pravé?

Takže co přináší nový patch? Největší novinkou bude permadeath. Pokud nejste obeznámeni s tímto termínem, poskytnu krátké vysvětlení (doufám). V běžném módu téměř jakékoli hry pokud zemřete, tak můžete pokračovat z předchozího savu nebo se respawnete někde poblíž. To všichni jistě dobře známe. Permadeath přináší do hry jistou realističnost. V tom to módu pokud zemřete, tak jste opravdu mrtví a nemůžete nadále ve hře pokračovat. Samozřejmě je tím myšlena smrt vašeho avatara. A s tímhle módem se budete moci setkat i ve Wastelands 3. Permadeath bude možné zapnout jen v single playeru, protože permadeath v multiplayeru by podle mě byl moc i pro ty největší drsňáky. A jak to bude tedy fungovat? Pokud Ranger přijde o veškerý život, dostanete do tzv. downed state, kdy máte ještě několik kol ho přivést zpátky do bitvy. Pokud to nedokážete, je mrtvý a jeho vybavení bude přesunuto do společného inventáře party. Pokud zemřou všichni vaši Rangeři, je to pro vás nekompromisní Game Over. Mnohem podrobněji je vše rozepsané na oficiálních stránkách.

Kromě nového permadeath modu, se můžete těšit na Difficult Skill Check. To kdybyste si náhodou říkali, že pouhá permadeath je stále málo a chtěli si hru ještě ztížit. Při zatrhnutí této možnosti, budou veškeré atributy při ověřování navýšeny o +2. Týká se to například odemykání dveří, konverzací nebo třeba i atributů u výzbroje. Řekněme, že název pro tento patch Death and Taxes je opravdu trefný. Tak co, je Wasteland 3 Patch 1.3.3 to pravé ořechové? Co se týče mě tak rozhodně ne, já většinu her hraju na casual, pokud nejdu po platinové.

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Back to top button