NovinkySeriály

Vyšel teaser trailer k Shadow and Bone | Novinka

Netflix slíbil, že v roce 2021 se dočkáme obrovského množství filmů a seriálů. Nyní se dočkal oficiálního data i jeden z největších letošních projektů Shadow and Bone. Už trailer jasně ukázal, že investice do seriálu jsou obrovské a na kvalitě by se to rozhodně mělo podepsat. Inspiraci Netflix vzal od spisovatelky Leigh Bardugo a její série Griša.

Synopse seriálu Shadow and Bone

Svět, ve kterém se příběh odehrává je ve válce. Vojačka a sirotek Alina Starkov právě zjistila, že má speciální moc. Ta by mohla být klíčem k osvobození její vlastní země. Před hrozbou zvanou Shadow Fold se musí Alina stát členkou speciální elitní armády magických vojáků, známých jako Griša. Tam by měla svou moc zdokonalit, ovšem zjistí, že spojenci i nepřátele mohou být stejní a že ve světě bohatých není nic, jak se zdá. Alina bude k přežití potřebovat tedy mnohem víc, než jenom nějaká kouzla.

Hrdinku Alinu Starkov ztvární herečka Jessie Mei Li, kterou vlastně z ničeho pořádně znát nemůžeme, takže seriál z Netflixu bude její premiérou ve světě velkých pořadů. Netušíme, jak hlavní roli zvládne, ale doufejme, že dobře. V dalších hlavních rolích se představí Ben Barnes (The Words, Letopisy Narnie: Princ Kaspian), Freddy Carter (Wonder Woman, Heretiks), Amita Suman (The Outpost, Ackley Bridge), Kit Young (Endeavour), Archie Renaux (Gold Digger, Hanna). Jedná se tedy vesměs o nezkušený herecký tým, což by mohlo i obavy zvýšit. Uvidíme, jak seriál dopadne, snad to nebude průměrné dílo jako Winx.

Kdo je Leigh Bardugo?

Spisovatelka pochází z Izraele, ale vyrůstala ve Spojených státech, ve městě Los Angeles. Vystudovala na univerzitě Yale. Poté pracovala jako novinářka, nakonec se dostala k filmu, kde byla maskérkou a odbornicí na zvláštní efekty. K psaní knih vždycky tíhla, a tak svou prvotinu Grišu představila již v roce 2012 a kniha byla natolik úspěšná, že se stala i bestsellerem listu New York Times. Z celé Griši vznikla ihned poté trilogie, která sesbírala desítky úspěchů. Nový seriál by měl být pouze o první z nich. Její další knihy jsou například Trnitá Řeč, Šest Vran nebo Prohnilé město, které sklidily velice kladné ohlasy. Byla najata i k sepsání komiksu Wonder Woman: Válkonoška, o kterém si můžete přečíst naši recenzi zde.

Seriál bude mít 8 epizod a vyjde na Netflixu 23. dubna 2021. Těšme se tedy a doufejme, že nás Netflix nezklame, jak mívá občas v oblibě.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button