NovinkyPCPS5Xbox Series X

Necromunda: Hired Gun, kravý nářez z WH 40K | Novinka

Temný svět Warhammeru 40,000 je už mezi námi několik desítek let a i když byly vytvořeny mraky různých počítačových her z tohoto univerza (které většinou moc vysokých kvalit nedosahovaly), tak stříleček z první osoby jsme se zatím příliš nedočkali. Zatím byly vydány jen dva FPS tituly. Stařičký Fire Warrior z roku 2003, kde hrajete za Tau bojovníka, a tři roky starý Space Hulk: Deathwing, který nabízel skvělou atmosféru, terminátor zbroje a ničivé zbraně. Hra ale rozhodně nebyla bezchybná. Jejím největším problémem byl zřejmě málo dynamický gameplay a i když jste kráčeli v brnění, které je dle loru odolnější než tank, tak jste umírali otravně rychle.

V roce 2021 se ale máme na co těšit, mají totiž vyjít hned dvě nové FPS akce ze světa Warhammer 40,000. Už minulý rok byl oznámen Darktide (což je kooperativní hra od tvůrců Warhammer: Vermintide) a teď se také můžeme těšit na Necromunda: Hired Gun od vývojářů, kteří tvrdě pracovali na výše zmíněném Space Hulk: Deathwing. Jak už název napovídá, naše nepřátele budeme střílet v úlovém městě Necromunda. Z tohoto prostředí nedávno vyšla také tahová strategie Necromunda: Underhive Wars, ta ale bohužel moc úspěchu nesklidila, a to hlavně kvůli tristnímu technickému stavu.

Na co se tedy v nové hře od Streum On Studio můžeme těšit?

Už trailer nám napoví, že se vývojáři rozhodli vydat cestou nových DOOM titulů. Můžeme vidět grappling hook, běhání po zdech a dashování. Což je úplný opak toho, čeho jsme se dočkali ve Space Hulk: Deathwing a už jen proto si myslím, že Necromunda: Hired Gun starší dílo vývojářů předčí. Jako žoldák budete za tu správnou cenu redukovat počty gangsterů a mutantů z podsvětí Necromundy. V tom vám pomůže široký arzenál zbraní a váš věrný pes. Hříčka má vyjít na PC, PS5 a XBOX series S/X. A to už 1. 6. 2021. Hru si dokonce můžete předobjednat za nižší cenu.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Back to top button