NovinkyPC

Patch 4 pro Baldur´s Gate 3 přidá nové povolání | Novinka

Larian Studios vydalo ve svém live-streamu informace ohledně nového Patche 4: Nature´s Power. Jeho součástí, kromě mnoha oprav, bude i nová hrdinská třída – druid. Je to největší patch, co zatím pro hru vyšel. Podle studia bude druid nejvšestrannější ze všech tříd. Tím je myšleno, že může být jak útočníkem, tak supportem.

Druidové budou mít také speciální transformační schopnost Wild Shap, která jim umožní změnit tvar. Díky tomu se dokážou přizpůsobit různým situacím. Staňte se například vlkem, havranem, kočkou, pavoukem, ledním medvědem nebo jezevcem. Vybrané proměny bude moc druid využít podle toho, jak bude stavět svoje schopnosti tzv. Druidic Circle, který ovlivní i jeho úlohu v boji.

Druidic Circles budou projevy toho, jak druidové ovládají sílu přírody, udržují její rovnováhu a kulturní tradice. Příkladem: ti kteří si vyberou Circle of the Moon (Kruh Měsíce) se stanou strážci přírody s možností proměnit se v co nejdivočejší bestie. Schopnost Circle of the Land (Kruh Země) je víc propojí s pustinami, lesy, pouštěmi horami atd. včetně říše Underdark. Díky tomu jsou schopnější mágové.

Obsah nových kouzel

Patch 4 bude obsahovat až 30 nových kouzel, včetně těch druidských. Uvedeme například:

  • Flame Blade – druid přivolá čepel plamene, která vrhne na nepřátele jasné světlo a spálí je
  • Barkskin – druidové posílí svou nebo spojencovu kůži, aby byla pevná jako dub
  • Destroy Water – druid zničí mlhu nebo vodní překážku a udělá z ní cestu
  • Flaming Sphere – ohnivý kruh, která obejme druida ale i jeho spojence a bude držet nepřátele dál
  • Spike Growth – druid vyčaruje v blízkém terénu ze země hroty, které zpomalí útočící nepřátele

A spoustu dalších. Druid se tedy ukazuje jako velice silný charakter, který ovlivní veškerý průběh hry. Nový patch také vylepší multiplayer, kde si spojenečtí hráči mohou vidět navzájem do batohů. Do toho si budou moci dokonce hráči krást mezi sebou svoje vybavení. Bude vylepšený i bojový systém pro mágy, především zaměřování kouzel. Vylepšení se dočká i narativní kinetika.

Všechna vylepšení budou zveřejněna před vydáním Patch 4, který má vyjít už velice brzy. Těšte se tedy na spoustu vylepšení a novou bojovou třídu. Čekání si zkraťte zkouknutím videa od Larian Studios, které vylepšení představuje. Pokud vás ale hra zajímá více, zkoukněte naše hodnocení z early accesu.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button