Novinky

Netflix se dál odklání od předlohy Zaklínače

Natáčení druhé série Zaklínače pokračuje. Ačkoliv vše probíhá momentálně pouze ve studiích a nikde se neobjevují žádné nové fotky ani spoilery. Není toho moc co rozebírat. Nicméně už toho o druhé řadě víme tolik, že je načase si všechny změny v příběhu našeho proměněnce trošku shrnout a na závěr přidat novinku, která se od knih odkloňuje natolik, že pro některé je to obrovský šok. Proto pokud si nechcete kazit příští řadu, doporučuji tento článek dál nečíst.

Rychlý ohled za změnami 1. série

Na to že Netflix mění příběhy svých předloh pravidelně, si už fanoušek zvyknul. V první sérii tak například vznikla postava elfa Dary, který doprovázel princeznu Ciri i do Brokilonu. Zde narážíme na další změnu a to je celá oblast Brokilonu i vyjadřování brokilonských dryád. V závěru bylo změn spoustu, včetně smrti Myšilova. Pokud tedy divák vážně chtěl srovnávat seriál s knižní předlohou, mohl seriál hodnotit slovy : „Not great, not terrible.“

Adaptace Netflixu si ale především díky americké fanouškovské základně drží skvělé ohlasy. Na csfd je seriál dokonce hodnocený jako 128. nejlepší. Nebudeme si nalhávat, že zpracování skutečně svou kvalitu má. Henry Cavill do role dává doslova vše a jeho snaha jde na place jasně vidět. Joey Batey krásně vpadl do role Marigolda, tedy otravného sukničkáře, který rád rýmuje a zpívá. To ostatně předvedl v písni Toss a Coin to Your Witcher (Tak dej groš svému zaklínači). Pro Annu Charlotu se jedná o premiéru v takto velkém projektu, ale roli Yennefer si myslím, že zvládla dobře. Freya Allan, byla nemastná neslaná ale neurazila. MyAnna Buring doslova úžasně zahrála ředitelku Aretuzy Tissayu de Vries. Anna Shaffer se vážně roli Triss Ranuncul snažila ztvárnit a jako herečka jí rozhodně zvládla. Bohužel, většina diváků si ji tam především díky hernímu zpracování prostě nedokáže zařadit a tak by se dalo pokračovat.

Jaké změny přijdou ve 2. sérii?

Druhá série Zaklínače už je dávno roztočena. Do seriálu přibude spoustu nových postav. Příkladem může být Král Henselt, královna Meve a další. Ačkoliv tedy všechny nové role ještě nejsou známy, objevili se zde už tři obrovské změny oproti knihám, o které je nutné se podělit.

První velká změna je nová postava. Legendární elfská čarodějka Francesca Findabair bude mít bratra. Jeho jméno bude Gage a zahraje si ho Kaine Zajaz (Rocks, Our Girl). Jeho role zatím není tak úplně známá, nicméně víme, že se setká s Geraltem z Rivie.

Druhá velká změna, která doslova otřásla internetem je těhotenství Francesci Findabair. Její těhotenství bylo odhaleno na jedné z fotoragií, které utekli mezi fanoušky. Francesca na snímku kráčí s Fringillou Vigo a o něčem se spolu baví. V okolí jsou nilfgaardští vojáci a Cahir. Pro spousty fanoušků se jedná o velký šok především kvůli jejímu věku. Je všeobecně známo, že ve světě zaklínače mohou elfové mít děti pouze v mladém věku, to že jsou nesmrtelní je věc jiná. Uvidíme jak se s touto skutečností rozhodli scénáristé vypořádat.

Třetí velká změna byla oznámena 10. Února 2021. Podle nejnovějších informací by měl zemřít zaklínač Eskel. Jeden z Geraltových nejlepších přátel a jeden z posledních zaklínačů ze školy Vlka. Tento vědmák, jak se jim občas říká, prošel celým výcvikem s Geraltem a utvořili spolu pevné a bratrské pouto. O to víc je tato smrt šokující, protože Eskel nezemřel ani v knihách ani hrách, prostě nikde. Zatím není známo jak má Eskel zemřít, ale aktuální teorie je, že ho zabije lešij se kterým se mají zaklínači školy Vlka ve 2. Sérii střetnout.

Proč tolik odboček od předlohy?

Jedno je tedy jisté. Netflix dělá ve světě zaklínače čím dál větší změny. Můžeme se domnívat, že je to nejspíš kvůli tomu, že se chce zavděčit všem fanouškovským kategoriím. Přece jenom první kniha série Poslední přání byla vydána v roce 1993, což je skoro 30 let a za tu dobu se spoustu věcí změnila, včetně toho na, co se chce sám divák dívat.

Můžeme tedy jen dál čekat jak samotný seriál bude v roce 2022 vypadat a zda si odnese stejně hrubou kritiku jako v první sérii a jestli ji opět s grácií ustojí.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button