PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

CD Projekt Red byl hacknut

Polské studio CD Projekt Red hacknuli neznámí útočníci a ukradli spoustu dat. To ale není vše, podle zveřejněného tweetu je tito neznámí útočníci i vydírají. Bohužel, těžké období pro vývojářské studio dál pokračuje. Nepřed vydání hry Cyberpunk 2077 doprovázelo hned několik (především technických) problémů, za které vývojáři schytali obrovskou kritiku. Nyní musí řešit další velký problém, kterým je tento hackerský útok. Doufejme, že se policie o hackery postará.

Jak stojí ve Tweetu. Oficiální zpráva CD Projekt Red :

Včera jsme zjistili, že jsme byli obětí kybernetického útoku, během kterého byly některé naše vnitřní systémy kompromitovány.

Neznámý útočník získal přístup do naší vnitřní sítě, sesbíral data patřící společnosti CD Projekt a zanechal zprávu s obsahem, který jsme zveřejnili. Ačkoliv byla některá zařízení vnitřní sítě narušena, naše záloha zůstává nedotčena. Již jsme opravili naši IT infrastrukturu a začali obnovovat data.

Nepodvolíme se požadavkům útočníka, ačkoliv by to mohlo znamenat vypuštění důležitých dat. Podnikáme nutné kroky k minimalizování následků, kdyby byla data vypuštěna.

Stále incident vyšetřujeme, nyní ale můžeme potvrdit – podle nejlepšího svědomí – že kompromitovaná data neobsahovala žádné osobní údaje našich hráčů nebo uživatelů.

Již jsme kontaktovali nutné autority včetně právního oddělení Prezidenta pro ochranu dat a také IT forenzní specialisty a budeme s nimi úzce spolupracovat na vyšetření incidentu.“

Je tedy jasné, že slavné herní studio se k věci staví velice vážně. Zpráva od neznámých útočníků lidi z Projektu, aspoň dle zveřejněných zpráv, moc nerozhodila:

!! Ahoj CD Projekte!! Byli jste obráni.

Máme spoustu kopií vašich originálních kódů včetně dat k Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent a nevydané verze Witcher 3!!

Také jsme získali všechny vaše dokumenty obsahující účetnictví, administrativu, právní informace, HR a informace o investorech.

Dále jsme rozšifrovali všechny vaše servery, ale chápeme, že většinu můžete obnovit ze záloh.

Pokud nedojdeme k dohodě, budou vaše kódy prodány nebo zveřejněny online a Vaše dokumenty budou poslány našim kontaktům mezi herními novináři. Váš veřejný obraz bude zničen a spousta lidí uvidí, jak funguje Vaše podělaná společnost. Investoři ve Vás ztratí důvěru a akcie spadnou ještě níž.

Máte 48 hodin na to nás kontaktovat.“

My v redakci Gamesmag počkáme, jak se situace bude nadále vyvíjet a budeme vás o tom informovat. Doufejme, že všechno bude úspěšně vyřešeno a polské studio všechno zvládne.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button