EsportNovinky

North se rozpadá | esport

Dánská organizace North se rozpouští. Esportová odnož fotbalového klubu FC Copenhagen to oznámila 5.2.2021. Důvodem prý měl být dopad pandemie na esport a problém s hledáním dalšího investora. Pod vlajkou již zrušené organizace soutěžil FIFA a Apex Legends tým. Nejvíce se ale prosadil CS:GO tým, ten pár let patřil k těm nejlepším na světě. Ale i přesto, že v jejich barvách hráli talentovaní hráči jako Magisk, k0nfig, Cadian či Valde, dokázali vyhrát jen jeden turnaj.

Organizace vznikla v lednu 2017 a jako svůj Counter-Strike celek podepsali bývalé mužstvo Dignitas, které patřilo ke špičce. Pod vlajkou nového týmu se jim ale již tolik nedařilo. V roce 2018 pak podepsali smlouvu s mladým talentem Kjaerbye, který vyhrál s Astralis první Major a stal se MVP onoho turnaje.

Tým North následně vyhrál DreamHack Masters Stockholm, bohužel pro ně se ale jednalo o jedinou trofej, kterou se jim podařilo získat. Tým se pak postupně začal rozpadat. Ničemu nepomohlo, že se Kjaerbyemu přestalo dařit a nakonec z týmu odešel a ke konci minulého roku pak původně čistě dánský celek doplnili Lekr0 a kreaz ze Švédska.

Rozhodnutí ukončit fungování organizace North moc lidí nečekalo. Ano, poslední dobou se jim moc nedařilo a minulý týden se propadli z top 30 týmů v HLTV žebříčku, vše ale nasvědčovalo tomu, že hodlají bojovat i v sezóně 2021. Jejich sociální sítě hypovaly své fanoušky na první zápas nového roku, který ale nakonec nepřišel.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button