AnimeNintendoNovinkyPS4Seriály

Anime adaptace hry The World Ends with You již v dubnu!

Něco mezi Kingdom Hearts, Final Fantasy a Persona 5 Strikers. Tak nějak bych dokázala popsat hru The World Ends with You od společnosti Square Enix vytvořenou v roce 2007 pro Nintendo DC. Tuším, že nejsem daleko od pravdy vzhledem k tomu, že velkou inspirací pro vznik hry bylo Kingdom Hearts: Chain of Memories a hlavními producenty hry jsou Tetsuya Nomura a Shinji Hashimoto.

Začalo to střapatým Nekem

Po více než 12 letech se společnost Square Enix rozhodla navrátit titulu The World Ends with You všechnu slávu. Nejen v podání spin-offu hry, ale i v její animované verzi. Vše v jednom roce. Není se čemu divit. Hra získala mnoho ocenění ať už za svou grafiku, geniální soundrack nebo jedinečný herní bojový systém vyvinutý speciálně pro Nintendo DC. V roce 2008 se jednalo o jedno z nejlepších RPG vytvořených pro přenosné konzole.

V roce 2018 se hra dočkala upgradeu i pro Nintendo Switch. Absolutní novinkou je však pokračování příběhové linie v podobě NEO: The World Ends with You, která dorazí v letošním roce na Playstation 4 i Nintendo Switch. Hra bude nejen slavnostním remakem hry, ale měla by dějově navazovat na předešlou sérii.

Animéčko, které by mělo s největší pravděpodobností vyjít v dubnu letošního roku je však inspirováno originálním příběhem hry. Tajně doufám, že se k animované verzi hry nějak dostaneme i tady u nás. Všechny zvěsti byli potvrzeny novým openingem TEENAGE CITY RIOT na oficiálním youtube kanále Square Enixu.

https://youtu.be/zVHSuUg3jHY

Všimněte si, že stejně jako je tomu v herním světě Verum Rex, který se objeví v reklamě v obchoďáku v příběhové části Toy Story v rámci Kingdom Hearts III i tady je viditelna budova 104. Vývojáři Square Enixu sjednotili vizuální stránku nejznámější křižovatky v Tokiu a využili názvů a značek ikonických budov v obou hrách stejně. Z obrovského obchoďáku 109 se tak stala budova 104. A tohle číslo má prostě ultra velký význam.

A protože je tohle místo očividně velmi populární, ve hře Persona 5 Strikers jej najdeme ukryto pod číslem 705.

A co vy? Setkali jste se někde s nákupním střediskem Shibuya? A jakou podobu mělo?

Gabriela “Inie“ Hudec

Znáte to. Alter ego žijící vlastním životem ve virtuálním světě. A je mu tam moc dobře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button