EsportNovinky

Valve víří vody! Resetuje RMR body a upravuje kompeťák | Novinka

Po nějaké době nám zase Valve nadělili update do Counter-Striku. Dočkali jsme se nových týmových nálepek a dalších úprav. Zároveň s tím vyšel RMR Update, který bude mít velký dopad na profesionální scénu. Začněme ale samotnou hrou. Teprve nedávno byly z kompetetivních módů odstraněni boti, kteří vždy nahradili odpojené či vyhozené hráče. Toto rozhodnutí sklidilo vlnu nevole v komunitě. Koho by totiž nenaštvalo, kdyby se váš spoluhráč odpojil a vy pak museli hrát celý zápas ve čtyřech.

Valve se to rozhodlo alespoň trochu opravit bonusovými penězi v hodnotě 1000 dolarů, které bude znevýhodněný tým dostávat každé kolo. Bonus ale nebudete dostávat, pokud hráče vykopnete. Dále byla přidána dvouminutová technická pauza, která automaticky začne, jakmile se jeden z hráčů odpojí. Samozřejmě ale až na začátku dalšího kola.

V Dangerzone, si teď můžete vypnout automatické otevírání padáku, což dobří hráči určitě ocení. Dále byla provedena hromada úprav na mapě Elysion.

Reset RMR bodů

Už od roku 2019 také týmy soutěžily v RMR turnajích, aby si zajistily místo na nejprestižnějším CS:GO eventu, tedy na Majoru. Jenže nejbližší Major se odehraje nejdříve v říjnu tohoto roku. Mezera mezi dvěma Majory by tak byla nejméně 2 roky. Proto se Valve rozhodli resetovat RMR body pro všechny týmy. Celky, které minulý rok vybojovaly dostatek bodů, aby se dostaly na Major, tak dostanou bodový bonus.

Jedinou pozitivní věcí pro týmy, co by se kvalifikovaly, jsou tedy RMR samolepky, jejichž kapsule vypustilo Valve na Steam Market.

Konec trenérů v online Counter-Striku?

Ne, tedy alespoň většinou ne. Valve se totiž rozhodli zrušit kouče v RMR turnajích, které se odehrají v online prostředí. Rozhodli se tak po aféře, kde bylo odkryto více než 30 trenérů, kteří zneužili bug, který jim poskytnul neférovou výhodu. V online turnajích, které jsou sponzorovány Valve teď nemohou být trenéři ve stejné místnosti jako hráči a ani na serveru, jako spektátoři. Společnost Valve také oficiálně zabanovala trenéry, kteří byli usvědčeni z cheatování. Délka banu je od jednoho Majoru, až po permanentní zákaz trénování na Majorech. Doufejme tedy, že se do LAN prostředí dostaneme co nejdříve.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button