NovinkyPS4

The Last of Us Part II posbíralo nejvíce cen v historii | Novinka

Ano, je to tak. The Last of Us Part II vyšouplo z piedestalu Witchera 3. Ponechám stranou vlastní pocity vůči tomuto pokračování skvělého prvního dílu od studia Naughty Dog. TLoU Part II se stalo hrou roku na udílení mnoha významných herních cen. Na “herních Oscarech” The Game Award 2020 zvítězila hra hned v několika kategoriích. Ale to samozřejmě není vše. Golden Joystick Awards 2020 proběhlo taktéž ve jménu TLoU Part II. A to samozřejmě není konec. Celkově hra získala v minulém roce rekordních 262 ocenění.

The Last of Us Part II získalo doposud nejvíce ocenění ze všech her v historii podle trackeru Game of the Year. Hra byla komerční úspěch už od začátku. Za pouhé tři dny od uvedení se prodaly čtyři miliony kopií hry a stala se dosud nejrychleji prodávanou exkluzivitou pro PlayStation.

Release Date Reveal Trailer 

Navzdory rekordním prodejům druhá část The Last of Us rozdělila herní komunitu na dva tábory. A dodnes se vedou na sociálních sítích rozsáhlé debaty, které stojí opravdu za to. Očividně ani kontroverze, kterou toto pokračování vzbudilo, nezabránila největšímu úspěchu na poli ocenění videoher. Na první příčce se Witcher 3 držel dlouhých 5 let.

Ostatní hry nechalo TLoU Part II daleko za sebou

Na druhém místě za rok 2020 s 53 cenami skončila rogue-like akční hra Hades, RPG Ghost of Tsushima obsadilo bronzovou příčku se 49 oceněními a Animal Crossing: New Horizons získal bramborovou medaili s 25 cenami. Tento součet nezohledňuje pouze ocenění médií, ale také ocenění Readers’ Choice.

Pročpak asi Naughty Dog nepřišlo s tímto trailerem před vydáním hry? Posouzení nechám na vás.

Uff…vydržel jsem nehodnotit téměř až do konce. Ale alespoň na konci si dovolím malou indicii k tomu, jaký názor na hru máme v redakci.

Dalibor Zvoník

Hraní her není jenom můj koníček, je to můj životní styl a to už od doby kdy jsem dokázal udržet ovladač v ruce. Rád sleduji novinky a zajímavosti z herního světa. Další moje vášeň je sledování seriálů a filmů, taky jsem velkým milovníkem světa Zaklínače, koček a všech zvířat. Můj život se řídí heslem "Meč osudu má dvě ostří, jedním jsi ty"

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button