NovinkyPC

Early Access vikinské hry Valheim už brzy na Steamu

Už jste slyšeli o hře Valheim? Jde o survival online kooperativní hru, zasazenou do otevřeného světa Valheimu. Za touto herní novinkou, která si bere inspiraci ze severské mytologie stojí vývojáři ze studia Iron Gate AB. Vydavatel Coffee Stain v nově vydaném traileru naznačuje, že přežití v chladném světě Valheimu nebude žádná brnkačka. Všichni milovníci vikinského světa se dočkají předběžného přístupu už 2. února 2021. Určitě vás zajímá o co ve hře jde, že ano?

Valheim Early Access Date Reveal Trailer

Vítejte ve Valheimu

Valkýry přenesly vaši duši do desátého severského světa. Musíte podniknout dobrodružství až ke konci této říše, od nejhlubšího lesa po nejvyšší vrchol hory, zabíjet zvířata z mýtů a legend, kterých se sám Ódin bál. Budete vyrábět mocné zbraně, stavět nepoddajné hrady a plavit se po dlouhých lodích směrem k obzoru, abyste se prokázali u Všeotce!

Že už jste něco podobného v poslední době slyšeli stokrát? Nemýlíte se. Severská mytologie má své kouzlo a není se co divit, že je tady další hra, která si v ní hledá inspiraci. Jestli bude něčím vybočovat z dlouhého zástupu se budeme muset teprve přesvědčit. Vývojáři slibují, že hra bude opravdu náročná.

Valheim je opravdu tvrdý. Budete často umírat. Vaši přátelé budou často umírat. Doufáme ale, že se nám podařilo dosáhnout rovnováhy mezi tím, jak být zbytečně brutální a nabízet odměňující a náročnou zkušenost. Svět který jsme vytvořili je obrovský a rozmanitý.

Richard Svensson, CEO Iron Gate Studio

Objevuj, stavěj, dobývej

Hráči se mají těšit na rozsáhlou exploraci. Budete nacházet cenné materiály, ze kterých si vytvoříte smrtící zbraně, pevnější brnění, vikinské pevnosti a základny. Čeká vás stavba lodě a plavba po velkých oceánech při hledání exotických zemí.

Iron Gate oznámili, že Valheim bude v předčasném přístupu alespoň rok. Během této doby budou přidávat další předměty ke craftingu, nové nepřátele, bossy a další.

Vývojáři dále slibují, že v době spuštění předběžného přístupu budou plně funkční režimy pro hraní sólo i pro více hráčů, které budou obsahovat téměř všechny základní funkce hry. Všechny funkce hry jsou dokončeny ze 75% a zatím bude do hry implementována asi polovina plánovaného obsahu.

No, všechno to zní moc hezky, ale nemůžu se zbavit pocitu, že hra nenabízí nic extra převratného. Co myslíte vy?

Pokud nejste příznivcem severské mytologie, třeba vás zaujme hra Everspace 2. A už jste četli souhrn novinek minulého týdne MAGlajz?

Dalibor Zvoník

Hraní her není jenom můj koníček, je to můj životní styl a to už od doby kdy jsem dokázal udržet ovladač v ruce. Rád sleduji novinky a zajímavosti z herního světa. Další moje vášeň je sledování seriálů a filmů, taky jsem velkým milovníkem světa Zaklínače, koček a všech zvířat. Můj život se řídí heslem "Meč osudu má dvě ostří, jedním jsi ty"

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button