NovinkyPCPS4Xbox One

Dying Light 2 – komplikace při vývoji

Fanouškům zombie her nemohly uniknout opakované znepokojující informace o velkých personálních změnách a to, že Pawel Selinger opustil vývojáře Techland. Celou tuto blbou zprávu ještě utvrzuje skutečnost, že hra Dying Light 2 stále nemá konkrétní datum vydání. Celé to začalo na E3 v roce 2018, kdy studio Techland uvedlo na světlo světa chytlavý a nadgenerační trailer s připnutým jménem game designera Chrise Avellona. Očekávané vydání na jaře 2020 se nekonalo a v lednu toho roku se oficiálně oznámilo odložení. O pár měsíců později tuto kauzu ještě podtrhlo obvinění Chrise ze sexuálního obtěžování, kterému byla přikázána výpověď. Místo toho, aby špatných zpráv nebylo málo, dočkali jsme se oznámení Pawela Selingera – Narration Designera Dying Light 2.

Po více než 22 letech jsem se rozhodl ukončit spolupráci se společností Techland.

Chtěl bych vyjádřit obrovský vděk této společnosti, že mi vůbec dovolili podílet se na jejím vývoji, skoro půlku svého života. Vždycky budu pro Techland dýchat, stejně jako za lidi, které jsem měl možnost potkat, všem moc děkuji. Přeji si, aby se Dying Light 2 a další projekty stali světovými hity.

napsal Selinger na svoji LinkedIn stránku.

Po tomto oznámení ihned Techland zareagoval s potvrzením o Selingerově odchodu, ALE zároveň uvedl, že s tímto stanoviskem pracoval již několik měsíců dopředu a jeho náhrada byla pečlivě vybrána.

Paweł Selinger, který byl Narration Designerem po více než 20 let, se rozhodl na konci roku 2020 ukončit s Techland spolupráci a rozvíjet svou kariéru jinde.

Paweł strávil většinu svého profesního života u nás v Techlandu. Nemalá část našeho úspěchu, včetně série Call of Juarez, je i jeho zásluhou. V titulu Dying Light 2 zanechal velkou část sama sebe, na tomto projektu pracoval od jeho založení. Jeho povinnosti jako Narration Designera byla předána Pitrovi Szymanek v říjnu 2020.

oznámilo studio Techland.

Zároveň uvedli na pravou míru i ruchy okolo pozice Art Directora, které většinu fanoušků série zvedly ze židle. K dezinformaci vedlo to, že Selinger byl v letech 2007-2009 na této pozici. Art Directorem zůstává nadále Eric Cochonneau (uuuuuffffff).

Skvělou zprávou tedy je, že odchod Selingera nijak neovlivní další vývoj hry Dying Light 2. Co mě dost uvádí do rozpaků je fakt, že stále nemáme datum vydání. Jak myslíte, že to bude pokračovat? Budeme tu mít opět nedodělaný odkládaný projekt v Early Accessu?

MikeGuitarize

MikeGuitarze je hlavně špatný muzikant, beznadějný producent, netalentovaný skladatel, zlá osoba a ještě mnohem horší hráč. Avšak za nic se bohužel nestydí... Jeho plky a snahu o umění můžete sledovat na Twitchi, FB, nebo Instagramu. Taky somruje o kačky na nové CD na Patreonu. Toss a coin to you Mike! Jediný co má k plusu je jeho andělská krása ;-)

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button