EsportNovinkyTurnaje

Esport na Asian Games 2022! | Novinky

Esport se dostal na Asian Games 2022 jako medailový event! To znamená, že z něj na soutěži konající se v čínském Chang-čou bude možné získat medaili. Zařadí se do kategorie nazvané intelektuální hry. Na Asian Games v Jakartě v roce 2018 byl esport zařazen jako demonstrační sport, to znamená, že se specificky nezařazoval mezi ostatní sportovní hry. Tehdy bylo možno soutěžit v šesti titulech: Arena of Valor, Hearthstone, League of Legends, StarCraft 2, Clash Royale a Pro Evolution Soccer 2018.

Je to velký skok pro klasifikace esportu jakožto sportu. Loni Mezinárodní Olympijský Výbor oznámil, že vidí veliký potenciál v inkorporaci videoher, které simulují tradiční sporty. Zároveň vyjádřili podporu pro VR a AR. Ale pro ostatní hry v současné chvíli není bohužel na Olympiádě místo. Největší problém tkví v tom, že sportovní hnutí se má zaměřovat primárně na hráče, spíš než na specifické hry. “Soustředění se na individuální jedince by mělo podněcovat účast ve sportu a jeho benefity, stejně jako zdravý životní styl ve všech směrech.”

Esportu se tak na Olympiádě v nejbližší době pravděpodobně nedočkáme. Měl by esport zůstat esportem a nesnažit se protlačit na největší sportovní soutěže? Měl by mu dát svět šanci tak, jak se děje na Asian Games, anebo třeba na vysoké škole v Ostravě, kde se vyučuje esport jako předmět?

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button