EsportNovinky

Vitality dokazují, že jsou nejlepší tým tohoto roku.

Pro Counter strike byl 2020 šílený rok, kromě přesunu do online prostředí se na na vrcholu scény vystřídalo hned několik týmů. Jen jeden tým si ale udržel svoji formu po celý rok a každý turnaj, kterého se zúčastnil byl jedním z favoritů na vítězství. Ano jedná se o Vitality, ti se v čele s nejlepším hráčem minulého roku ZyWoo dostali tento rok do šesti velkých finále. Až ke konci roku je ale začali vyhrávat. Teprve v listopadu se jim podařilo s prvním šestičlenným družstvem porazit NAVI a získat zlato.

BLAST Premier Fall

Svoji dominanci potvrdili hlavně na BLAST Premier Fall: 2020, který skončil včera. Turnaje se zúčastnilo 8 nejlepších týmů světa. Vitality neprohráli jediný zápas a během čtyř zápasů ztratily jen dvě mapy.

Ve finále hráli proti Astralis, Dánský tým měl kvůli hráčům, kteří si museli dopřát delších pauz od hraní, ne úplně stabilní sezónu. Vypadá to ale, že čtyřnásobní vítězové Majoru zase dostávají do formy. Pár dní před začátkem turnaje například vyhráli DreamHack Masters Winter.

Finále

Na stále lepší a lepší Francouze ale včera nestačili. Finále začalo Vertigem. Pro Vitality to byla jediná mapa, kterou dosud na turnaji prohráli. Astralis tedy doufali, že budou hrát do slabin protivníka. Francouzi byli ale více než připraveni. A i díky šílenému výkonu od misuty rozdrtily Atralis 16:4.

Následoval Dust II tentokrát na CT začali Dánové a dokázali si po první polovině zajistit výsledek 10:5 v jejich prospěch. Vitality to ale rozhodně nevzdali a díky apEXovi a ZywOo se dostali do vedení. Astralis se ale na poslední chvíli vzpamatovali a po několika rychlých útocích na B nakonec vyhráli 16:14.

Rozhodující mapou bylo inferno kde Astralis začali jako teroristi. Bohužel pro ně, neměla obrana žádné slabé místo. Když přišli na B tak je zničil ZywOo a když zkusili jít na A tak se o ně postaral veterán RPK. Pokaženou polovinu se jim už nepodařilo zachránit. Kapitán Dánů Gla1ve sice ke konci zandal ace, už to ale nestačilo.

Odveta?

2020 ještě ale není úplně u konce zítra totiž začíná IEM Global Challenge, poslední turnaj velký tohoto roku, kde máme další zápas těchto gigantů garantovaný.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button