Google StadiaNovinky

V Česku si konečně můžete zahrát na Google Stadia!

Nová, kompletně digitální herní platforma od Google už je tady s námi poměrně dlouhou dobu. Do teď byla Stadia v pár regionech světa ale dneškem se situace mění. Google Stadia se dostal i do ČR!

Máme tady Google Stadia!! Hurá…?

Rozšíření do České republiky je pouze a jen skvělá zpráva pro herní průmysl. O tom žádná. My se ale chceme ptát trošku z jiného úhlu pohledu. Je na to v česku připravena technologie? První a základní věc, která každého napadne, jak to bude s rychlostí internetu a jeho stabilitou? V oficiálním Google prohlášení stojí, že chtějí vytvořit mnohem přístupnější prostor pro hraní her. Lidé tedy nepotřebují žádný nadupaný hardware, stačí jim notebook nebo telefon. V článku už se ale nezmiňuje, že Google Stadia vyžaduje poměrně kvalitní internetové připojení. Pokud ho mít nebudete, riskujete minimálně lagování nebo viditelný buffering.

Využijete Stadii nebo zůstanete u konzolí/PC?

Jak či onak Stadia je tady. Dočkají se hráči v Česku, Rakousku, Maďarsku, Polsku, Portugalsku, Rumunsku, Slovensku a Švýcarsku. Registrovat se můžete ihned a stačí vám k tomu jediná Gmail adresa. Ihned po registraci můžete zahrát Destiny 2 nebo Bombermana. Jak už tomu u subscribe služeb bývá, první měsíc je for free. Pokud tedy zvažujete vůbec o nějakém využití Stadie, nebude vás to stát ani kačku. Pokud vás to naláká tolik, že na Stadii zůstanete, předplatné je za nějakých 9,99€ neboli 259Kč. Samozřejmě se Stadia nelimituje jen na svou subscribe knihovnu. Můžete si na ní koupit poslední AC:Valhalla nebo právě vycházející Cyberpunk 2077.

V případě, že uvažujete o AC:Valhalla četli jste naší recku? Mrkněte zde.

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button