FilmyNovinky

Activision žaluje Netflix za “ukradení” zaměstnance!

Activision žaluje Netflix, a to kvůli údajnému “ukradení” jejich bývalého CFO (Chief Financial Officer – finanční ředitel) Spencera Neumanna. Obviňuje tak Netflix ze záměrného narušování smlouvy, nespravedlivé konkurence a pomáhání a nabádání k porušení svěřenecké povinnosti. Neumann začal pracovat pro Netflix v lednu 2019, měsíc po tom, co opustil Activision Blizzard.

Žaloba říká, že Spencer Neumann, jakožto CFO Activisionu od května 2017, byl zavázaný smlouvou pracovat pro firmu až do dubna 2020, a to s možností Activisionu prodloužit tuto dobu o jeden rok. Netflix se prý pokoušel rekrutovat Neumanna a vyjednat s ním vlastní smlouvu, a to předtím, než mu ta s Activisionem vypršela. Důvodem je prý zvýšení nabídek Netflixu v rámci gamingu.

Dále si Activision stěžuje na to, že Netflix nabízel Neumannovi možnost zaplacení veškerých poplatků týkajících se právního zastoupení a odpovědnosti, které by musel hradit v důsledku porušení své smlouvy. Activision tedy žaluje Netflix a vyžaduje trvalý soudní příkaz, který by Netflixu zabránil v dalším “kradení” zaměstnanců. A samozřejmě i zaplacení vzniklých škod.

Ani jedna strana se v podobném konfliktu nenachází poprvé. Activision se soudil s EA v roce 2010, protože zaměstnalo bývalé šéfy v Infinity Ward. Netflix loni prohrál soud za “ukradení” zaměstnanců Foxu. V něm sice nemusel platit žádné pokuty a náhrady, ale už nemůže přetahovat další Foxí zaměstnance. Activision tak pravděpodobně doufá v minimálně stejný outcome. Laicky můžeme odhadnout, že soud vyhraje. Znamenalo by to pro něj úspěch, kterých poslední dobou nemá málo.

Je však také nutno zmínit, že Activision má vlastní filmové studio – Activision Blizzard Studios. Právě to vysílalo na Netflixu seriál Skylanders Academy. Je to jedním z důkazů, že tyto dvě firmy nejsou tak úplně nepřáteli jak se může na první pohled zdát.

Dalším oznámeným projektem Activision Blizzard Studios je Call of Duty film, který byl však na začátku letošního roku po několika odloženích označen jako “vedlejší priorita.”

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button