NovinkyPCXbox OneXbox Series X

Microsoft neudělá z her od Bethesdy exkluzivity pro Xbox. Zatím.

CFO Xboxu, Tim Stuart, se na JIE (Jefferies Interactive Entertainment) konferenci vyjádřil k plánům Microsoftu, rozšiřovat zákaznickou základnu, převážně pak díky dokončení akvizice Bethesdy. Na otázku, zda má Microsoft v plánu udělat z her Bethesdy exkluzivity pro PC a Xbox, odpověděl, že „záměrem Microsoftu není odejmout veškerý obsah Bethesdy od Sony, Nintenda a dalších.“ Firma bude ale dbát na to, aby na microsoftích platformách byl veškerý obsah nově převzatého studia první a nebo lepší než na konkurenčních strojích. Tituly od Bethesdy tak budou prozatím dostupné na všech konzolích tak, jak jsme zvyklí. Časem se ale tento model nejspíše změní.

Tim Stuart také lehce navázal na nedávné vyjádření Phila Spencera, který zmínil, že Microsoft by rád provedl akvizice dalších herních studií.

„V akvizicích budeme pokračovat. Zmapujeme si herní průmysl, najdeme ty, kdo mají cenné duševní vlastnictví a kvalitní produktový vývoj, na který se můžeme spolehnout a říct, že v prvním čtvrtletí 2024 potřebujeme AAA titul pro náš Game Pass.“

Tim Stuart

Jarda "prank" Strejc

IT Worker • Gamer • Writer • Father

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button