HryNovinkyPCPS4PS5

Arise of Awakener. Akční RPG inspirované středověkou Evropou

Na nedávné akci jménem Tokio Game Show 2021 se nám představila plejáda nových titulů. Jedním z nich je i Arise of Awakener od vývojářů Gamera Games. Na první pohled se může zdát, že se jedná “jen” o další soulsovku. Při hlubším průzkumu je však zjevné, že vývojáři inspiraci hledali jinde, konkrétně spíš u Dragon’s Dogma od Capcomu. Pokud vás láká rychlá hack and slash akce z fantazy středověku, měli by jste na tento titul zaměřit své velectěné oko.

Na výběr bychom měli mít tři, kovaným hráčům už dobře známá, povolání pro svého hlavního hrdinu. Jedná se o bojovníka, mága a lučištníka. Trailer, který můžete nalézt níže, nám ukazuje spoustu akčních pasáží, ve kterých jsme si mohli všimnou různého vybavení postav. Tank buildů se štítem a v těžkém brnění, silové i agilnější obouruční zbraně, souboj s dvěma dýkami nebo prskání a výbuchy magie. Mě osobně souboj přišel lehce zastaralý, některé animaci by určitě potřebovali vylepši. Těžko však soudit nevydanou hru a ještě k tomu téměř na počátku vývoje.

Dalším lákadlem je například jízda na hřbetu koně (to tak lákavé není) nebo jízda na hřbetě draka (lepší, hm?). Vývojáři dokonce naznačují, že hráč bude velet své vlastní vzducholodi, která nejspíš bude nějakou formou hlavní báze. Samozřejmostí bude i napínavý příběh, o kterém nám vývojáři zatím nedali moc informací, ale u příběhového RPG je tento krok pochopitelný.

Na hru si však ještě nějaký ten sakra pátek počkáme. Arise of Awakener vývojáři plánují až na rok 2023. Hra nám přistane na PC, Playstationu 4 a Playstation 5. Na vyladění hry je to ještě spousta času. RPG však není nikdy dost a pokud přinesou alespoň nějakou inovativní novinku, samozřejmě sem s nimi!

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button