DeskovkyNovinky

Horizon Zero Dawn: The Board Game – Lov začíná!

Akční RPG hru Horizon Zero Dawn vyvinutou společností Guerrilla Games snad není třeba představovat. Dobrodružná výprava okouzlujcí, avšak často nenáviděné a nepochopené rusovlásky Aloy, ovládla srdce hráčů po celé zeměkouli. Dechberoucí postapokalyptický svět robotických zvířátek nyní přistává na pulty obchodů i jako desková hra.

Horizon Zero Dawn: The Board game je semi-kooperativní taktická hra pro 1-4 hráče. Vznikla jako Kickstarterový projekt v roce 2018 a velmi snadno překonala cílový obnos vyžadovaný pro úspěšnou výrobu.

V základní verzi hry se můžete kochat 20 miniaturami z řad „robo-živočišné“ říše: Watchery, Stridery, Grazery, Scrappery, Shell-Walkery a nebezpečnými Sawthoothy. Všechny modely jsou zpracovány tak, aby žádného milovníka malování nenechaly chladným. Součástí jsou také 4 figurky lovců (kmeny Carja, Nora, Oseram a Banuk), mezi nimiž budete na začátku svého dobrodružství volit.

Momentální ohlasy k Horizon Zero Dawn: The Board Game jsou vesměs dobré, přestože se najde i pár takových, kteří zapláčou nad jednotvárností při opakovaném hraní (stále útočíte na stejného bosse). Tento fakt by však neměl stát v cestě příliš dlouho. Steamforged Games mysleli na všechno a v blízké době mohou fanoušci očekávat hned několik herních rozšíření.

Co se může jevit jako větší problém, je cena. Na českém trhu si hru (s anglickými pravidly) pořídíte v průměru za 2,500 Kč. Ale jak se říká, život je otázkou priorit. A pokud jste milovníky Horizon Zero Dawn, radost, že si svůj oblíbený svět s sebou můžete vzít kamkoli se hnete, onu nemalou finanční oběť dozajista vyváží.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button