NovinkySeriály

Listopadová premiéra na HBO | Jeho temné esence 2

Jeho temné esence (v angl. originále His Dark Materials) je seriálovou adaptací knižní fantasy trilogie britského spisovatele Phillipa Pulmana.

Tahle epická fantasy série se poprvé objevila na HBO v loňském roce. Pro skeptiky, jako jsem já, byla adaptace velkým překvapením. Nečekala jsem, že se tvůrci pustí do bližšího představení temných zákoutí autorovi mysli (ehm, to jsem vypotila slušné klišé). Nedivím se, že byl Hollywood zaskočen zastřenou brutalitou a upřímností Pulmana a ve Zlatém kompasu většinu z toho vynechal…

Hlavní hrdinka Lyra ( Dafne Keen, Logan: Wolverine) v roli zvídavé mladé slečny vydávající se na cestu za pochopením Prachu a nalezením svého přítele Rogera je sice chabou náhradou za knižní Lyru stříbroústou, se zlatými vlasy a modrými kukadly, ale jsem ochotna ji to za ten výkon odpustit. Navíc s Jamesem McAvoyem (X-Men) v roli lorda Asriela se postavy skvěle doplňují.

Naštěstí, nemá tahle série nic moc společného s pokusem o filmovou adaptaci knihy Zlatý kompas, která právem velmi rychle upadla v zapomnění.

Druhá série Jeho temných esencí by měla díky apokalypse, se kterou se aktuálně potýkáme, obsahovat méně dílu. Doufejme, že tento fakt na dějové lince příběhu příliš neubere. Ostatně, o tom se budeme moci přesvědčit na vlastní oči (snad) 17.listopadu na HBO.

Mrkněte na trailer. Myslím, že budete spokojeni.

Gabriela “Inie“ Hudec

Znáte to. Alter ego žijící vlastním životem ve virtuálním světě. A je mu tam moc dobře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button