EsportHryNintendoNovinkyPS5Xbox One

TOKYO GAME SHOW 2020 Já tam budu. A ty?

Jak se to vezme.

Tuším, že to bylo někdy v březnu, kdy se ne jeden japonec zapotil nad myšlenkou, že by se tenhle event díky pandemii zrušil. Nevím, zda se mu nakonec ulevilo nebo naopak, když organizátoři v květnu oznámili, že se letos Tokyo Game Show, stejně jako spousta dalších herních eventů, kompletně přesune do online světa.

Osobně mi to žíly rozhodně netrhá. Můj plán je velmi jednoduchý. Nachystat si popcorn a velmi pohodlně se usadit na gauči. Nebo?

Grandiózní opening nás čeká již zítra, tedy 24. září ve 20:00 japonského standartního času. V našem případě se tedy jedná o 13:00 hodin. Takže ještě, že jsem dospělá a musím do práce (smutný smajlík).

Pro vás šťastlivce, kteří si můžete pustit livestream jednotlivých bloků, mám lehký přehled toho, co nám letošní TGC nabízí. Takovou malou motivaci.

Tokyo Game Show je vlastně událost velmi podobná slavné E3 (Electronic Entertaiment Expo), tedy veletrhu zaměřeném na video herní průmysl. Rozdíl v návštěvnosti je “neznatelný“. Těch 150tisíců cosplayerů si nevšímejte…

Bohužel musím uznat, že jsem zaujatá. Ano, TGS je pro mě největším zdrojem informací k nově vycházejícím mistrovským dílům všech asijských gigantů. A netajím se tím, že se nemůžu dočkat, co nám SQUARE ENIX, SEGA nebo CAPCOM předvedou.

Je to pár dní, co Computer Entertainment Association (CESA) představila full lineup všech zúčastněných. Čtyři dny nabouchané programem po strop.

Když pomineme vlastní kanály jednotlivých firem, máme před sebou 36 otevřených streamu na Youtube. A to nepočítám všechny slavnostní ceremoniály a eSport turnaje.

A na co se podívat?

Tajně doufám, že bude většina streamu v angličtině, protože moje znalost japonštiny by se dala vystihnout tímto obrázkem:

Když jsem zjistila, že se CAPCOM hodlá na TGS zaměřit na představení nového Devil May Cry 5 Special Edition, který má mimochodem vyjít pro PS5 a XboX, pustila jsem se do hlubšího prozkoumávání uživatelsky absolutně nehostinných stránek TGS.

Třikrát sláva serverům v angličtině.

Mimo již zmiňované DMC Special Edition, kde se snad dovíme více podrobností o herním charakteru Vergila nebo legendárním bojovém Dark Knight modu, CAPCOM potvrdil představení nového dílu Resident Evil: Resident Evil Village. Showtime téhle parády je 27. září.

A tím samozřejmě nekončíme. Pro věrné fanoušky ságy The Legend of Zelda má TGC také co nabídnout. I když má tahle hra release až listopadu, vývojáři představí novinky ze světa Hyrule Warriors: Age of Calamity, už nyní.

26. září je dnem, kdy na scénu přichází Kazuyuki Yamai, šéf Shin Megami Tensei 3: Nocturne HD Remaster, který bude “osobně“ přítomen v přímém přenosu prvních ukázek gameplay téhle novinky, speciálně vyvíjené pro Nintendo Direct Mini.

Pořád málo?

Já si v tomhle programu svoje výhry najdu. Co vy?

Gabriela “Inie“ Hudec

Znáte to. Alter ego žijící vlastním životem ve virtuálním světě. A je mu tam moc dobře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button