NovinkyPCRecenze

Hunting Simulator 2 – nechte ho projít. (Recenze)

Loveckým simulátorům se věnuju už nějakou dobu. Přesněji řečeno už před Cabela’s sérií jsem pokukoval po různých simulátorech lovu. Když na scénu přišel theHunter Call of the Wild strávil jsem u něj stovky hodin. Tím pádem jsem se na Hunting Simulator 2 těšil. Doufal jsem, že se reputace napraví a že pes mě vytrhne ze stereotypu chození po mapě a čumění do země abych našel stopy. Asi jsem se těšil moc.

Nenechte se zmýlit, je to krásná hra. Jako dneska většina. Ale pokulhává snad ve všech ohledech za svým protivníkem, kterým je bezpochyby již zmiňovaný theHunter Call of the Wild. Začneme zlehka u tutoriálu.

“Jestli nevíte nic o lovu, nečekejte, že vás to hra naučí.”

Tutoriál je asi patnácti minutová mikro mise, kde vás posílají od čerta k ďáblu a velmi násilným způsobem vám sdělují, že v téhle hře nic nejde jen tak. Předně jaký smysl má posílat hráče prozkoumat stopy a následně ho poslat zpět pro zbraň. Mimoto dostanete krásného bígla, kterého pojmenujete podle svého nejlepšího vědomí a svědomí čili Bobík. S ním se pak vydáte po stopách Jelence běloocasého, což je snad nejzákladnější americké lovecké zvíře. Anyway, dojdete k předem určenému posedu a čekáte, za předem určenou dobu se objeví tvor. Hra vám neřekne, kam střelit, jak se chovat, jak stopovat…prostě nada – aboslutní nic. S velkým vypětím jdete zapakovat jelence a hurá zpět do chaty. Což je procházka na dalších pět minut. Ne nemůžete se jít podívat k vodě, protože tam se teď nesmí.

Vyplivne vás to ve velmi hezky zpracované lovecké chatě, kde vidíte místečka na svoje budoucí trofeje. Můžete se poprocházet a umístit pejska vedle krbu, teda pokud jste hráli tutorial, protože jinak nedostanete nic. Můžete čeknout kompjůtr ve kterém si nakoupíte všechno co potřebujete. A tady je další kámen urázu. Absolutně nemůžete vědět co potřebujete. Nikdo vám to neřekl. Takže prvně nakoupíte povolenky na lov zvěře na různých mapách. Jsou k dispozici tři prostředí – dvě americké každá má dvě mapy a jedno evropské, kde jedna mapa je přímo v Czechia Marshlands. Do začátku jste dostali pár drobných na pár povolenek, protože kdo by chtěl lovit rysa nebo kachny, že jo. Koupíte zbraň a pár dalších věcí a vyrazíte hlavním vchodem ven.

Čeká vás velké překvapení, protože se octnete na mapě bez vybavení. Hra vám totiž neřekne, že máte jít do kumbálu a tam se vybavit. Někdo může argumentovat tím, že dřív se ve hrách muselo taky přemýšlet a zkoušet, ale tohle není ten způsob. Nota bene když cílíte na druh zvěře u kterého nemáte povolenku, tak se rozsvítí velký červený signál upozorňující na možnou pokutu. Je fajn vidět, že i v takové hře může být licencovaný obsah. Zbraní je na výběr dost, na oblečení se taky nešetřilo, možnosti customizace jsou vlastně to nejlepší co hra má.

Ani prostředí vás nenadchne tak, jak by mohlo.

Osobně jsem čekal víc i od prostředí, ale ty jsou nudné a nezáživné. Rozlohou nejsou malé, ale kvůli mimořádně stupidní animaci při chůzi ve first-person pohledu se mi ani nikam nechtělo chodit. Nemluvě o tom, že jsem za celou dobu viděl minimum zvířat. Vítr fouká, ale nevíte kam dokud si nekoupíte sprejík. Snažil jsem se stopovat každé zvíře na které Bobík narazil, ale i když jsme byl proti větru, zvíře vždycky utíkalo ode mě. A to jsem ani neběhal, ani nehlučel. K mému velkému smutku to Hunting Simulator 2 nezvládl. Nemá cenu tady popisovat co všechno je špatně. Kdybych měl vybrat jednu dobrou věc, tak je to rozhodně pes. Dobrá mechanika, funguje to, pejsek se zlepšuje a celý to dává smysl. Ale Bobík to nezachrání. Mrkněte na super trailer, který vás nadchne, aby vás výsledek mohl zklamat.

Hru k recenzi poskytla společnost COMGAD za což jim posíláme díky.

Verdikt

Grafika - 50%
Hratelnost - 30%
Příběh/Design - 40%
Zvuk - 20%

35%

Skóre

Hunting Simulator 2 to nezvládl. Mohla to být hra, která sesadí theHunter COTW z trůnu, ale to se nestalo. O co víc, nesahá mu ani po malíčky, ke kotníkům je daleko.

User Rating: Be the first one !

Lukáš Haládik

Game designer, hráč, nerd, geek a všecko k tomu. Píšu, protože mě to baví.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button