Novinky

Assetto Corsa Competizione přichází v konzolové verzi

Pokud patříte mezi fanoušky okruhového závodění, vůně benzínu a spálených gum tak jste tady správně. Pokud všechno toto provádíte raději v teple domova než na promrzlých okruzích, jste tu ještě lépe. Máme pro vás úžasnou novinky. Závodní simulátor Assetto Corsa Competizione totiž přichází v konzolové verzi!

Tahle herní simulace okruhového závodění je mezi sim racing hráči dosti oblíbená. Pokud například na Twitchi budete chtít sledovat nějaké online závody, často se setkáte s tím, že právě využívají tento simulátor. Pokud nejste kovaní v simulátorech závodů, tak nemusíte mít žádný strach. Assetto vás na začátku vyzve ke kompletnímu nastavení ovládání, obtížnost nebo zapnutí asistentů jako je kontrola trakce, závodní linka či ABS.

Arkáda nebo simulace?

Určitě je důležité říct, že Assetto je user-friendly hra. Pokud budete úplný nováček nemusíte mít žádný strach. Není nutné se hned pouštět do online bitev na závodních okruzích. Stačí si zvolit klasickou kariéru a trénovat proti AI. Assetto nabízí také světové šampionáty nebo denní výzvy. Na trati budete mít pocit, že opravdu řídíte skutečný závoďák. Auto má vlastní hmotnost. Dokáže reagovat na nerovnosti na trati. Tohle všechno zní příjemně. Co může být zklamání je, že hra oficiálně běží pouze ve 30 FPS a to dokonce na PS4 Pro verzi.

Pokud zrovna uvažujete nad nějakou závodní hrou a nebaví vás Gran Turismo, Assetto se nabízí jako příjemná alternativa. Pokud si říkáte, že hrát závodní hry bez volantu nemá smysl, musíme vás hned zastavit. DualShock je pro závodní hry jako stvořený. Tudíž nebraňte se, nasedněte do závodního speciálu a hurá na trať!

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button