Dojmy z hraníNovinkyPCTéma dne

Partisans 1941 aneb nástupce Commandos?

Partisans 1941, projekt který si nehodlá na nic hrát a jasně dává najevo o čem že to vlastně je – o partyzánech. Ve hře tedy převezmete velení nad skupinou sovětských partyzánů sabotujících německou okupaci během druhé světové války a následně plánujete a bojujete svým vlastním způsobem. A to doslova. V této hře se totiž nekladou prakticky žádná omezení v tom, jak projít jednotlivou misí a již v tutoriálech narazíte na možnosti výběru z mnoha hledisek.

Partisans 1941 vám umožní využití taktické pauzy, ale i okolního prostředí a specifických schopností různých postav. Jedná se vlastně o taktickou RTS obohacenou o RPG prvky a ne zrovna málo připomíná již dříve zmíněné Commandos s troškou něčeho navíc (možnost vylepšování schopností vašich postav). Hlavní rozdíl je pak hlavně v tom, že tentokrát nehrajete za Američany a nejste vysílání na různé mise. Tentokrát totiž budujete svůj partyzánský tábor ukrytý hluboko v lesích a hledáte spojence, kteří se k vám připojí ve vaší věci. Vytváříte čety skládající se z jedinečných partyzánů a zúčastňujete se rozmanitých misí, ve kterých se pokusíte podkopat nepřátelské síly a infrastrukturu a zároveň získat suroviny potřebné k udržení odbojového hnutí.

O to lepší ale je, že z testovaného dema můžeme říct, že hra dosahuje hned několika kvalit. Za prvé nás podle všeho čeká zajímavý příběh, unikátní postavy, výborný dabing, ale i dobře zpracovaný soubojový systém. Za druhé jsou tu různorodí nepřátelé, kteří nabízí dostatečnou výzvu pro každého hráče i díky tomu, že se skvěle přizpůsobují aktuální situaci, kryjí se a víceméně se chovají tak jak byste očekávali. Má to tedy nějaké chyby? Inu v demu jsme zatím žádné nenašli, grafika je fajn, audio je skvělé, hratelnost je zábavná, ale je to furt jen demo, takže je potřeba si počkat na to až otestujeme plnou verzi hry. Partisans 1941 by měli vyjít ještě v létě 2020 na steamu, kde aktuálně najdete toto demo ke stažení a stojí za nimi Alter Games a Daedalic Entertainment.

Jan "White Rabbid" Kőrmendy

Šílenec do fantasy a sci-fi, geek, streamer, ale hlavně vášnivý gamer tělem i duší! Hry mě provází celý život a tak jsem tu, abych vám dal něco, do toho vašeho.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button