Novinky

SOG 2020 |Sherlock Holmes: Chapter one – alespoň na chvíli buďme jako Benedict!

Zrušili nám E3. Víme, smutné, plakat jsme přestali někdy v květnu a tak nám nezbývá nic jiného než sledovat internetové streamy, kde se nám ty nadcházející tituly představují aspoň digitálně. Děkujeme gamesradaru. Jednou z dalších takto představených her během včerejší “Future games show” byla detektivka, kterou jsme Vám již jednou představili. Dámové a páni přichází Benedict Cumblebartch (či jak se to píše, Bene to je fakt šílený jméno..). Teda vlastně Benedict ne (škoda), představujeme Sherlock Holmes: Chapter one!

Jak název napovídá, vžijeme se do role Sherlocka Holmese. Devs slibují open-world detektivní adventuru. Jak už to tak bývá, i zde do nás cpou tu sladkou a lákovou možnost, že veškerá naše rozhodnutí budou definovat náš osud. No jo, jenže jak tomu věřit, všichni jsme hráli hry od Telltale Games. Tam to bylo taky “hele rozhodni se jak chceš, to bude mít jistě dopad”, a pak..meh. Hra je plná klamu, násilí, ale nechybí ani dedukce a detektivní práce. Během těchto intrik nás bude provázet nějaký záhadný společník jménem Jon. Good one? Bad one? Rozhodně ne Watson.

Důležité je si říci, že příběh této hry se odehrává ještě před tím než se zabydlíte na 221B Baker Street. Konkrétně jsme v 19 století. Jako mladý Sherlock se budete snažit budovat svou reputaci. Dobrými skutky si pomůžete, těmi špatnými (jako volba násilí) si moc nepolepšíte. Bude potřeba být vždy krok před enemáky. Sami poznají jaké máte slabé stránky a nebudou se bát jich využít. Svět by měl být otevřený a pečlivá prozkoumávačka každé maličkosti bude hrát svou roli v odhalení další stopy. Jako každý příběh i zde má story rub a líc. A bude jen na Vás, kterou cestu si zvolíte jestli tu dobrou nebo tu…méně dobrou?

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button