NovinkyPC

Dočkali jsme se první gameplay záběrů z MMO Palia

První ukázka ze hry Palia odhalila rybaření, lov, zahradničení a další prvky…

Termín „sociální MMO“ zní naprosto děsivě. Nechápejte mě špatně, líbí se mi ten nápad. Ale z praktického hlediska se o to pokusilo mnoho her, ale žádná z nich nikdy neuspěla ve vytvoření zábavného sociálního MMO. Palia sleduji od chvíle, kdy byla před pár lety oznámena. Vývojář, Singularity 6, je tvořen průmyslovými veterány ze společností jako Blizzard, Riot, Zynga a Sony. Prostě tým, který by měl vědět, co dělá za všech okolností. A jak to vypadá dle prvních záběrů, něco na tom bude.

A zmínil jsem už, že ve hře bude rybaření? Existuje staré přísloví, že MMO je jen tak dobré, jak dobrý je jeho rybářský systém. Samozřejmě, že si dělám legraci, ale něco málo pravdy na tom bude. Rybaření je ve hrách tak populární, že jim stráví hráči dlouhé hodiny hraní. Podívejte se třeba na Red Dead Online!

Dokonce i Destiny 2 nedávno přidalo rybaření s jejich Season of the Deep. Rybaření v Palii navíc vypadá velmi klidně a relaxačně, zvláště když k tomu přidáte společenskou složku. V Palii to bude podle všeho možnost povzbuzovat přátele při lovu díky čemu zvýšíte jejich šance na zdařilý úlovek. Už se nemůžu dočkat až mě bude povzbuzovat dav přátel a já nad hlavu vytáhnu malou mřenku 😀

A i když mám radost, že můžeme s přáteli vyrazit na ryby, není to vše, co Palia předvedla ve svém prvním odhalení hry. Palia totiž není vaše tradiční MMO, kde zabíjíte monstra, abyste získali zkušenosti a přitom postupovali na vyšší úrovně a získávali tak různorodou kořist. Tady se prostě zaměříte na dovednosti, jako je rybaření, lov, zahradničení, vaření, řemesla a další. To vše v plně sociálním prostředí, kde můžete hrát spolu s dalšími 25 hráči. Hratelnost mi hodně připomíná hry jako Animal Crossing a dokonce i Stardew Valley, kde se hráč potýká s minihrami, aby úspěšně dokončil úkoly, jako je vaření nového receptu nebo výroba nového kusu nábytku.

Podívejte, vím, že Palia nebude tím pravým MMO pro každého. Rozhodně to není další World of Warcraft nebo Final Fantasy XIV. Ale je to opravdu tak špatné? Pokud mě MMORPG hry něco naučily, pak to, že sociální aspekty MMO jsou často tím, co posouvá zážitek ze hry na úplně novou úroveň.

Takže proč to nezkusit? Sejdeme se na molu s prutem v ruce. Od 2. srpna se můžete přihlásit do uzavřeného testování. Otevřená beta se uskuteční o několik dní později a to 10. srpna.

Jan "White Rabbid" Kőrmendy

Šílenec do fantasy a sci-fi, geek, streamer, ale hlavně vášnivý gamer tělem i duší! Hry mě provází celý život a tak jsem tu, abych vám dal něco, do toho vašeho.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button