NovinkyPCTéma dneTip na víkend

Ponořte se do labyrintu otázek v Antichamber | Tip na víkend #56

Máme zde konec pracovního týdne a s ním i další herní tip na víkend. Dnes opět potrápíte své mozkové závity a popřemýšlíte nad hádankami netradičním způsobem. Dnešním tipem na víkend je totiž kritiky opěvovaná nevšední logická hra Antichamber. Ta vás donutí pořádně se zamyslet nad na první pohled jednoduchými hádankami. A s postupem času od vás vyžaduje čím dál víc a víc mozkové aktivity.

Ve hře totiž řešíte hádanky ve kterých dost často ohýbáte realitu či přepisujete všechny známé zákony fyziky. Jediná malá krychlička dokáže udržet obrovské padací dveře otevřené. Nebo se díky jednomu nahlédnutí do zdobeného okna ocitnete v úplně jiné dimenzi. K řešení jednotlivých puzzlů vám potom dopomáhá také jakási “zbraň” s pomocí které umisťujete malinké krychličky po herní mapě a otevíráte si s jejich pomocí dveře či nové cesty k postupu. Herní mapa se pak inspiruje dílem nizozemského umělce Mauritse Cornelise Eschera a díky tomu tvoří z celé hry, nebál bych se říct, až surrealistický zážitek na který dlouho po dohrání Antichamber jen tak nezapomenete.

Filozofický závod s časem

Hra vás pak také omezuje časomírou. Po jejím odpočtu musíte celý svůj průchod hrou začít od začátku. Kromě správného řešení jednotlivých hádanek, pak tedy musíte přijít i na řešení co nejrychlejší. Co se příběhu týká, ten byste ve hře hledali jen marně… Respektive se ve hře vyskytuje, ale spíše se jedná o váš příběh, kdy se snažíte pochopit obrázky, které během průchodu nacházíte a jejich význam. U každého z nich se pak nachází jakási motivačně-filozofická věta, která slouží jako rada jak do hry, tak i do života. A je jenom na vás jak si to celé přeberete. V mnoha ohledech se pak Antichamber také podobá tipu z minulého víkendu, indie hříčce OneShot.

Pokud jsem vás byť jenom malinko navnadil na to si hru vyzkoušet, je k dostání třeba na Steamu.

Zdroj
Foto: Steam

Matěj "Maťáááj" Malchar

Nadšený hráč co o všem okolo her s ještě větším nadšením píše. Dále jsem také velký fanoušek hudby obecně a sem tam napíšu i něco co se her úplně netýká, ale to si většinou nechávám pro sebe. Proč je tady tma? Kde to jsem? Haló, je tu někdo?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button