aniMAGAnimeNovinkyTéma dne

AniMAG #25 – Jujutsu Kaisen, Kimetsu no Yaiba a překvapivě i Elite Classroom hlásí pokračování!

Vítejte ve dvacátém pátém vydání rubriky jménem aniMAG. Vzhledem k tomu, že svět anime je obrovský a novinek stále přibývá, vybereme pro vás vždy ty nejžhavější a připravíme vám je na jednu rychlou přehlídku. Čeká vás nejen přehled samotných anime, ale občas i nějakých novinek ze světa mangy či her. Takže se pohodlně usaďte a připravte se, ať už koukáte u jídla, nebo během svojí chvilky odpočinku. AniMAG #25 je totiž jako vždy plný zajímavostí. 

Jujutsu Kaisen přijde s druhou sérií až v dubnu 2023

Zatímco v kinech nyní řádí film Jujutsu Kaisen 0, tak televizní pokračování jednoho z největších anime fenoménů se posunulo až na rok 2023. Tento krok se může zdát překvapivý, ale není. Podobnou cestou se vydal i populární Kimetsu no Yaiba, který po veleúspěšné první sérii vydal film, přišla dvouletá čekačka a nyní se vytasil s naprosto famózním pokračováním. Naštěstí je tu jedna velice dobrá zpráva. Tvůrcem anime zůstává známé studio Mappa. Také vám řeknu, že druhá série bude pravděpodobně zpracovávat dva arcy. Tím prvním bude Gojo´s Past Arc a druhým Shibuya Incident Arc, který se zatím v manze řadí mezi ty největší.

Elite Classroom se po 5 letech vrací!

Víte jak si říkáte, že jsou anime, u kterých je sakra škoda, že skončily a nikdy nebude pokračování? Jedním z nich byl i Elite Classroom. Ten byl ukončen po první řadě už v roce 2017. Najednou je tu ale oznámení, že druhá série je ve výrobě a ještě více informací se dozvíme na Anime Project Presentation, která se uskuteční 6. března 2022. No a o čem toto anime je? O chlapci jménem Kiyotaka Aynokoji, který se dostal na střední školu v Tokiu, která je považována za tu nejlepší školu v celém Japonsku. Bohužel pro něj ale skončí ve třídě 1-D, neboli ve třídě lůzrů a nejen to. Ostatní třídy se mohou vzájemně sabotovat a ničit, a není snazší cíl než třída 1-D. To se Ayanokojimu nelíbí a je na čase, aby svou třídu pozvedl! Pokud jste tuto sérii zmeškali, rozhodně tuto mezeru dožeňte, tohle anime totiž stojí za to.

Kimetsu no Yaiba Swordsmith Village arc potvrzen

No a do třetice tu máme další pokračování dnes už legendárního anime Kimetsu no Yaiba. Nevím jak pro vás, ale film Mugen train a následující anime série Yuukaku-hen (nebo jestli chcete Entertainment District Arc) jsou jedny z těch topových počinů anime produkce. Není tak vlastně ani překvapením, že jsme se brzy po odvysílání poslední epizody dočkali oficiálního potvrzení dalšího arcu. Tím by nyní měl být Swordsmith Village Arc (Vesnice kovářů), do které se Tanjiro podívá se svými přáteli a potká tam další dva hashiry a to Muichira Tokita (hashira mlhy) a Mitsuri Kanroji (hashira lásky). Bohužel, kromě oznámení, že arc vznikne, nevíme vůbec nic bližšího. Na druhou stranu manga Kimetsu no Yaiba byla už ukončena a vzhledem k obrovské popularitě, bych se nebál, že se ke konci nedostaneme.

Anime pouze pro krásné odhalilo vizuál

V našem posledním Animagu jsme vás informovali, o čem přibližně bude Trapped in a Dating Sim: The World of Otome Games is Tough for Mobs. Nyní se s blížící dubnovou premiérou máme konečně šanci prohlédnout si hlavní postavy. Těmi jsou překvapivě, jak už vyplývá ze synopse, pouze krásní lidé. Hlavním postavám postavám navíc propůjčí hlasy velice známí japonští dabéři. Například postavu Jilky Fii Marmorii dabuje Kohsuke Toriumi (známý jako Nozel Silva z Black Clover) nebo Marii Fou Lafan uslyšíme s hlasem Ayane Sakury (známou jako Ochaco Uraraka v My Hero Academii). Já osobně jsem z tohoto anime stále trošku rozpačitý, ale kdo jsem, abych soudil tak krásné lidi.

Netflix oznámil šílené lázeňské anime

Thermae Romae Novae je příběh o Luciovi Modestovi, dávném římském architektovi, který nemá žádnou práci, protože nemá žádné nápady. Začne být velice depresivní a tak jeho kamarády nenapadne nic jiného, než ho vzít do lázní, aby si odpočinul. Lucius souhlasí, ale v lázních mu to leze na nervy a tak se rozhodne potopit pod hladinu. Vidí ale tunel, tak ho nenapadne nic lepšího než do něj vplout.  Po jeho proplutí se ale místo v lázních s přáteli vynoří v moderních japonských lázních a najednou má hromadu inspirace na vytvoření něčeho úplně nového. Pokud bych měl toto anime k něčemu byť vzdáleně přirovnat, čeká nás komedie podobného žánru jako třeba The Way of the Hausehusband, protože jak ukazuje sám trailer, tohle nic jiného než komedie být přeci nemůže. Premiéra na Netflixu bude už 28. března 2022, takže si pořádně připravte bránice a ručníky, jde se do lázní.

Tento rok se dočkáme i temného přivolávače

Isekai Mayoi Doufu´s Black Summoner pod vedením Yoshimasi Hiraikeho se objeví už někdy tento rok. Příběh je o mladíkovi jménem Kelvin. Ten se probudí na zvláštním novém místě bez vzpomínek na svůj minulý život. Zjistí ale, že místo vzpomínek získal mocné schopnosti a tak začíná své dobrodružství jako Summoner (Vyvolávač), přičemž jeho prvním následovníkem je bohyně, která ho do nového světa přivedla. Kelvin má ale jednu zvláštní vlastnost. Hrozně rád bojuje a to od černého rytíře až po démony. Jak si tento válečný štváč poradí v novém světě? A porazí ho vůbec někdo? To zjistíme snad už brzy v tomto roce, no a pokud jste nedočkavci a chcete to zjistit hned. Anime vychází z Light Novel se stejným jménem a momentálně je venku už šestnáct dílů, jenom nám ostatním to prosím nespoilerujte.

Zdroj
Foto: Gamesmag

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button