HryNovinkyOldschoolPC

Pharaoh: A new Era poodhaluje soundtrack

O tom, že se legendární budovatelská strategie Pharaoh dočká remaku víme už dlouho. Ovšem novinkami, vývojáři šetří. Dnes tu však máme šest a půl minuty dlouhé video, ve kterém se Louis Godart, který má na starost hudební stránku hry, spolu se spoluzakladatelem studia Triskell Interactive Théophilem Noirém rozpovídali o hudbě. Hudbě, která byla nedílnou součástí i původního Pharaoh.

Théophil na začátku mluví o tom, jak první hra Triskell InteractiveLethis: Path of Progress byla jakousi poctou hře Pharaoh. Dále pak také o tom, jak v pozdních devadesátkách využil CD se hrou a volného místa na něm, aby hrám dodal více hudby včetně té instrumentální. Netají se pak ani tím, že jeho hudební vkus ovlivňují právě hry z této doby. Již od počátku tvorby hry se všichni, kdo mají co dočinění s hudbou, snaží o co největší respekt k originálu. Zároveň se, ale také snaží využít výhod, které nabízí moderní technologie.

Godart pak dále ve videu zmiňuje také to, že hudba je pro historický kontext ve hře velice důležitá. Proto se Louis spojil s mnoha umělci ze středního východu, kteří se v oboru tradiční hudby pohybují. Proto se tak remake oproti originálu, kde byla většina hudby vytvořena skrze syntetizátor, pochlubí širokou škálou hudebních nástrojů z doby prastarého Egypta. Godart doufá, že právě toto pomůže ještě více prohloubit spojení mezi hrou a hráčem.

Noiré ve videu také mluví o jakési “Francouzské lásce” k prastarému Egyptu. Dle jeho slov je až fascinující, jak všichni ve studiu přistupují k této tématice s obrovským respektem a úctou. Samotný skladatel hudby k původní hře pak řekl, že kdyby tenkrát mohl, udělá to stejné jako tvůrci remaku. Godart si po tomto výroku je jistý, že je se svou prací na správné cestě a doufá, že si jeho hudbu ve hře hráči užijí stejně tak, jako on když ji skládal.

Hra zatím nemá stanoveno datum vydání.

Matěj "Maťáááj" Malchar

Nadšený hráč co o všem okolo her s ještě větším nadšením píše. Dále jsem také velký fanoušek hudby obecně a sem tam napíšu i něco co se her úplně netýká, ale to si většinou nechávám pro sebe. Proč je tady tma? Kde to jsem? Haló, je tu někdo?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button