KomiksNovinky

Už znáte jméno nejnovější komiksové postavy Marvelu?

Tak tu máme novou postavu ze světa Marvelu. Jmenuje se Lyra a je členkou rodiny Bloodstone. To vám asi něco říká, že? Pokud jste fanoušci Doctora Strange, tak se vám tato nová postava bude určitě líbit a zároveň i hrozně štvát. Bude totiž ničit jeho poslední hrdinský čin. První díl s touto novou hrdinkou vyšel už 12. ledna 2022 a na starosti ho měli spisovatelka Tini Howard a kreslíř Ig Guara.

Určitě ale přemýšlíte, kde jste to příjmení Bloodstone slyšeli. Ono totiž je docela známé. Členy rodiny Bloodstone jsou totiž známí lovci monster Elsa a Cullen Bloodstone, kteří náhodou zjistí, že mají ještě jednu sestru – Lyru. Ta je po staletí uvězněná a jediná cesta, jak ji osvobodit je, že Elsa a Cullen použijí magii, kterou nyní, po smrti Dr. Strange (komiksové), už skoro nikdo nechrání. Pokud stále nevíte, tak tito dva sourozenci jsou jedni z nejdrsnějších antihrdinů Marvel Comicsu. Oba jsou lovci příšer, oba ovládají magii a každý má tak trošku svoje chyby. Elsa ovládá krvavý drahokam, který jí dává neskutečné množství síly. Cullen je oproti tomu posedlý dimenzionálním parazitem jménem Glartrox.

No a kdo je vlastně ta Lyra?

No a proč je vlastně Lyra nyní tak významná, když byla celou dobu uvězněná? Lyra totiž má oproti svým sourozencům takovou zvláštní schopnost, že dokáže jít vyloženě po zdroji magické síly, kterou v sobě magická monstra mají. Díky tomu z nich dokáže vysávat jejich energii. Ono totiž spoustu příšer je tvořeno zlými a nepřátelskými čaroději a ona díky svým schopnostem toto vytváření může naprosto zastavit a ničit jednoho soupeře za druhým. Je dokonce tak mocná, že dokáže stabilizovat onoho Glartroxe, který je v jejím bratru Cullenovi. Momentálně se s ní počítá natolik, že by mohla být i lepším lovcem magických bytostí než jsou její sourozenci. Má ale také jednu slabinu, věří, že ne všechna monstra jsou vina svou existencí, přece jenom, jsou někým stvořeni.

Uvidíme jak se tedy sourozenecké trio pořádně žije, zatím to vypadá jako rodinná pohoda, se spoustou monster, magie a odhalování zapomenutých tajemství v minulosti. Doufejme tak, že nová postava do světa Marvelu zapadne. Takový Monkey Prince v DC totiž tak nějak zmizel do neznáma .

Zdroj
Foto: Comicvine

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button