NovinkyPCPS4Xbox One

Nejen vlkodlakem na divokém západě. Weird West dorazí v lednu 2022

Přestože mýtus Divokého západu byl v posledním desetiletí v literatuře i ve filmu opakovaně borcen a konfrontován s ne tak hrdinskou realitou kolonizace, ve hrách se s kolty visícími proklatě nízko můžeme setkávat i nadále. Jelikož hrám ale většinou nejde o co nejrealističtěji ztvárnění historie, můžeme jim to snad odpustit. Obzvlášť, když se očividně pokouší western ohnout pomocí jiných mýtu, magie a nadpřirozena. Dámy a pány, v lednu na vás česká Weird West.

WolfEye Studios vzniklo v roce 2019 jako malý dvacetičlenný tým vedený videoherním veteránem Raphaëlem Colantoniem. Ten dříve založil studio Arkane, které má za sebou sérii Dishonored nebo třeba staronový titul Prey. Colantonio své studio opustil v roce 2017, kdy se rozhodl, že se musí více věnovat své rodině a zároveň doufal, že se zbaví stresu z výroby AAA her. Weird West bude od té doby jeho prvním počinem, a přestože zatím neznáme tolik detailů, kolik bychom rádi, trailer už teď vypadá perfektně a plný atmosféry. Násilné atmosféry.

Hrát budeme z izometrického pohledu za jednu z předpřipravených postav. Stránky hry zmiňují lovkyni odměn, prasečí monstrum, indiánského ochránce, vlkodlaka a oneiristku (tedy tu, která se oddává dennímu snění). To skutečně nevypadá na klasický western. Vývojáři slibují, že ačkoliv postavy mají daný příběh, během jeho hraní bude záležet na každém našem rozhodnutí – svět i okolní NPCčka si budou moc dobře pamatovat, co jsme udělali. V rámci gameplaye hra tvrdí, že jde o velmi interaktivní a akční „simulátor“ Divokého západu. Zároveň ale zřejmě nepůjde o čistou akci a svět Weird West budeme mít možnost pomocí dialogů prozkoumat skutečně do hloubky. To vám mimochodem umožňuje i video od vývojářů.

Weird West se objeví na Steamu, PlayStationu 4 a Xboxu One už 11. ledna.

Kristián Klein

Rád čtu českou tvorbu, ať už jde o fantastiku, nebo o komiksy. Hrabu se v médiích, fandomech a kyberkultuře. Když videohry, tak indie blbůstky, když deskovky, tak s nápadem, nejlíp s figurkama. Audioknížky a podcasty jsou fajn relax pro oči.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button