Novinky

Dragon Age Day 2021 – Další drobné příběhy do sbírky

Čtvrtého prosince proběhl Dragon Age Day 2021, jako každý rok. Proč zrovna čtvrtého prosince, ptají se možná ti z vás, kdo nejsou tak zainteresováni do všeho kolem Dragon Age. Premisa je prostá a dosti podobná té, která stojí za Star Wars Day a 4. květnem. D4 jako Dragon Age 4, takže pokud budeme někdy očekávat 5. Dragon Age, oslavy se nám zřejmě o den posunou.

Stejně jako minulý rok, tak i tento vydalo Bioware několik krátkých příběhů, které nám přinesou další drobné informace o našem oblíbeném fantasy světě. Avšak oproti munulému roku dostanem jen polovinu příběhů, tedy přesně řečeno dva. Snad je to tím, že mají spoustu práce s novou hrou. I tentokrát si príběhy můžete přečíst na oficiální stránce.

Won’t Know When

V tomto krátkém příběhu se opět setkáváme s Evkou Ivo a Antoinem, šedými strážci které můžete znát z povídky Hunger ze sbírky Tevinter Nights. Tentokrát je zastihneme v momentě, kdy se vzpamatovávají z boje se Zplozenci, kterým se postavili, aby měli horníci dost času utéct. Zatímco sbírají síly, vzpomínají na předchozí střety, při kterých unikli jen o fous smrti. Na vzpomínání ale nemají moc času, protože další vlna už je na cestě.

The Flame Eternal

V tomto krátkém příběhu se přesouváme o 30 let zpět od současnosti, tím samozřejmě myslím současnot v Thedasu. Ocitáme se v roce 9:22 Dragon v Nevaře. Povídka se odehrává v jejich slavné Nekropoli, kde jsou uloženy všichni nevarští mrtví. Jedna ze zde uložených lebek začne křičet a dvojice nekromancerů je vyslána, aby problém vyřešila a zjistila, co přesně narušilo klid mrtvého. Prostě běžný den v Nekropoli.

Co nám tedy Dragon Age Day 2021 napovídá o plánovaném Dragon Age 4? Vzhledem k tomu, že se Šedí strážci objeví pravidelně v nových povídkách, komiksech a i v posledním traileru, můžeme pravděpodobně už téměř potvrdit, že se Šedí strážci v nějaké formě ve čtvrté hře objeví. Osobně si myslím, že budou jednou z frakcí, za kterou budeme moci hrát. Druhá povídka nám zřejmě napověděla časové zařazení nové hry. Povídka se totiž odehráva v roce 9:22 Dragon a časový rámec uvádí jako o 30 let dříve, čímž by současný rok v Thedasu odpovídal 9.52 Dragon. Posledním potvrzením rokem na časové lince je 9:45 Dragon, kdy se odehrává povídka The Dread Wolf Take You. Vypaddá to, že se posuneme o 7 let dále. No uvidíme, bohužel si na Dragon Age 4 ještě chvíli počkáme.

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button