FilmyKnihyNovinky

J. K. Rowlingová se do Bradavic nevrátí

Harry Potter, kouzelník, u jehož příběhů vyrůstala (a stále nejspíš vyrůstá) nejedna generace fanoušků fantasy. Knihy J. K. Rowlingové se staly světovým fenoméném a filmy podle nich tuto slávu ještě posílily. Když došlo na oznámení speciálu Return to Hogwarts, všichni byli nadšení. Ovšem v seznamu herců a osobností spojených s tímto světem, které se v tomto speciálu objeví, chyběl někdo zásadní. Samotná autorka knih JK Rowlingová. Objevili se tak spekulace toho rázu, že někoho tak důležitého pro samotnou značku není potřeba uvádět. Ovšem nyní již vše vyplulo na povrch a pravda je černější než všech 7 kusů duše Vy víte koho.

Již dříve autorku společnost utlačovala za některé její postoje a názory či dokonce úpravy vlastní tvorby dlouho po vydání. Ovšem v dnešní troufl bych si říct až přecitlivělé době se jí tyto výstupy začínají vymstívat. Nejdříve se šuškalo, že autorka ve speciálu nebude z důvodu, že se jeho autoři chtějí zaměřit na tým, který stojí pouze za filmovou adaptací a tak Rowlingová není pro speciál tak podstatná jako jiné osobnosti, kterým by mohla zabírat prostor před kamerou.

Nakonec ovšem vyšlo najevo, že se autorka ve speciálu neobjeví právě za svoje postoje a názory vůči různým “genderovým identitám” a trans osobám. Ty totiž vyvolaly vlnu kritiky jak od fanoušků, tak i herců a členů filmového štábu. Mezi její nejvíce kritizované výroky pak patří její “definice ženy” proti které se ohradil představitel hlavního hrdiny Harryho Pottera Daniel Radcliffe se slovy: “Trans ženy jsou ženy.” Dle mého je celkem ironické, že takovýto názor zastává někdo, kdo vytvořil jeden z mnoha fantasy světů, do kterých často unikáme, abychom byli tím, kým chceme být.

Doufejme, že její absence nebude na výsledný produkt mít jakýkoli vliv. Jestli tomu tak skutečně bude se dozvíme již 1. 1. 2022 na HBO Max.

HBO's Harry Potter Reunion Will See Original Trio Return To Hogwarts

Matěj "Maťáááj" Malchar

Nadšený hráč co o všem okolo her s ještě větším nadšením píše. Dále jsem také velký fanoušek hudby obecně a sem tam napíšu i něco co se her úplně netýká, ale to si většinou nechávám pro sebe. Proč je tady tma? Kde to jsem? Haló, je tu někdo?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button