FilmyNovinky

Batman je tady!

Tento víkend proběhla akce DC Fandome na které nám společnost DC Comics hrdě představila všechny její nejnovější projekty. Filmové, seriálové a dokonce i některé herní.

Největší pozornost z nich si zaslouží nejspíše nový Batman s Robertem Pattinsonem v hlavní roli. Dostalo se nám skoro tříminutové ukázky ve které je víc informací než je na první trailer zvykem. A jelikož ne všichni se v legendě o netopýřím muži tak orientují, aby všechny reference a narážky pochopili, podíváme se teď na ty nejzajímavější a řekneme si co každá z nich pro film znamená a s kým se ve filmu kromě Batmana potkáme.

Kavárenský povaleč

V prvních záběrech můžeme vidět jak jednotka GCPD vtrhne do kavárny a odvede si pro nás zatím neznámého muže, načež následuje záběr na hrnek s kávou jejíž pěna na sobě má otazník. Tohle samozřejmě nemůže mít na svědomí nikdo jiný než Edward Nigma spíše známý jako Hádankář. Ten netopýřímu muži v komiksech nejednou pořádně zavařil. Jeho ego je zrovna tak vysoké jako jeho IQ ne-li dokonce vyšší. Ovšem otázkou zůstává jestli muž, kterého si policisté z kavárny odvádí je skutečně Hádankář nebo někdo kdo s Nigmou přímo spolupracuje.

Lampa pro netopýra

V další scéně pak můžeme vidět komisaře Jima Gordona jak stojí u takzvaného Bat-signálu. Jde o světlomety, které Batman ve spolupráci s policisty umístil po střechách v Gotham City. Ty slouží pro stav nouze, kdy si policie s kriminálníky neví rady a je zapotřebí jeho pomoci. Tato scéna nám také potvrzuje že Batman v tomto novém filmu už nejspíše navázal nějakou užší spolupráci s komisařem Gordonem. Tudíž můžeme uvažovat o tom, že pro obyvatele Gothamu existence Batmana již není pouze mýtus.

Netopýrova kočka

V tomto traileru se také poprvé ukáže Catwoman. Ta s Batmanem v komiksech má nějaký ten trochu bližší vztah. Otázkou zůstává jak velkou roli bude toto pouto mezi hrdinou a zlodějkou hrát ve finálním filmu. Z některých záběrů je totiž patrné, že tato dvojice ve filmu bude velmi úzce spolupracovat.

Návštěva ve vězení

Jak už je u nepřátel Batmana zvykem, nedělá jim problém operovat z věznice. A v tomto filmu to nebude jiné jelikož vidíme scénu, kde se Batman vydal na návštěvu za hlavním záporákem celého filmu, s největší pravděpodobností Hádankářem, a je řekněme naštvaný. A to hodně. Takže nejspíše můžeme čekat, že zatčení padoucha bude jenom začátek.

Záporák filmu se také stará i o to, aby o něm celé město vědělo. Promítání na největší Gothamské obrazovky v ulicích je na každodenním pořádku a tak policejní sbor kromě vyšetřování celé situace musí řešit i neustálé tiskové konference a otravné novináře.

Kromě Hádánkáře zde pak můžeme vidět i Oswalda Cobblepota neboli Tučňáka kterého zde hraje brilantní Colin Farell. Jeho úmysly v tomto filmu jsou však zatím neznámé.

Zkrátka a dobře je na co se těšit. A kdy se filmu dočkáme? 4. Března 2022, do té doby nás jistě studio bude zásobovat spoustou dalších nadupaných novinek o tomto filmu.

Matěj "Maťáááj" Malchar

Nadšený hráč co o všem okolo her s ještě větším nadšením píše. Dále jsem také velký fanoušek hudby obecně a sem tam napíšu i něco co se her úplně netýká, ale to si většinou nechávám pro sebe. Proč je tady tma? Kde to jsem? Haló, je tu někdo?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button